El món a RAC1
Ara, de 6 a 12 h
El món a RAC1
amb Jordi Basté
En Directe
I després, de 12 a 13 h
La competència
amb Òscar Andreu i Òscar Dalmau

Toni Clapés, Premi Ondas a la millor trajectòria professional

Toni Clapés, director del ‘Versió RAC1’, rep el Premi Ondas de Comunicació per la seva trajectòria professional

Són 30 anys de ràdio. Toni Clapés ha estat guardonat per la seva trajectòria professional, una carrera que ha crescut a la Cadena SER, s’ha fet gran a Catalunya Ràdio i ha esdevingut immensa a RAC1. Avui les tardes de la ràdio a Catalunya no es poden entendre sense el segell de Clapés.

Toni Clapés fa 16 anys que és líder. La fórmula que ara aconsegueix l’Ondas 2014 està basada en l’equilibri: humor per entretenir informant, o informació passada pel sedàs de l’entreteniment. Aquest és Clapés, líder d’audiència des del 1998. Des d’aquell any fins el 2005 amb el Versió Original a Catalunya Ràdio i des del 2005 fins avui, a RAC1. Actualment, segons el 2n EGM del 2014, el Versió RAC1 té 217.000 oients i un share del 46,5%.

Toni Clapés ha conegut l’arribada d’aquest Ondas en antena. Assegura que és feliç. “Avui la felicitat m’ha vingut a visitar. Estimo la ràdio i aquest és un premi a la tenacitat. Arribar fins aquí ha costat molt i ara és l’hora de donar les gràcies a tots els companys de viatge. Guionistes, tècnics, productors... a tots, gràcies”.

La professionalitat de Toni Clapés ja havia rebut altres reconeixements importants. És el cas del Premi Nacional de Comunicació Radiofònica 2013 i el Premi Ràdio Associació al millor professional de ràdio, el 2009.

Segons Clapés, “digueu-me tossut, però aquest Ondas és un premi al corredor de fons. La ràdio és una marató on has de saber gaudir d’aquest regal, dins i fora de l’estudi. A vegades costa, però al final sempre hi ha un premi, que és la complicitat dels oients. Ells són l’Ondas de cada dia”. Clapés afegeix que “aquest també és un premi als oients. Cadascú amb la seva pròpia història diària, cadascú amb la seva pròpia marató de maldecaps, però amb una complicitat absoluta, que no ens ha deixat mai sols”.

Aquest Ondas 2014 és un reconeixement a la trajectòria professional de Toni Clapés. És un premi personal però també a una determinada manera d’entendre la ràdio. Des de l’equip del programa, el senyor Marcel·lí Virgili assegura que “el periodisme deu estar molt malament, si al Toni li donen un premi. Antas, aquests premis eren per a senyors locutors que eren olé, però olé. Potser tenien aquest cavallet en un magatzem i els feia nosa”. I des de RAC1, Jordi Basté –Premi Ondas el 2011- va una mica més enllà: “només puc felicitar el jurat per haver fet justícia. I al Toni, que avui el veuré content”.

També des de RAC1, els Òscars, que ara fa un any també rebien el reconeixement del jurat dels Ondas, asseguren que; "el Premi Ondas al Toni és merescudíssim. Nosaltres formem part d'una generació que hem après a estimar la ràdio gràcies a escoltar gent amb ofici com ell. És un orgull compartir emissora amb una de les persones més optimistes davant de la vida que hem conegut mai".

Aquest és el quart Ondas que arriba a RAC1, una emissora que és líder des de fa 5 anys, que ha marcat nous rècords d’audiència, i ha situat el sostre de l’emissora en els 769.000 oients, el dels matins en els 546.000 i el de les tardes en els 237.000, unes xifres impensables fins no fa gaire. Segons el director de RAC1, Eduard Pujol, “és una tarda que no oblidarem perquè avui a totes les ràdios del país han pensat ‘sí, senyor, se’l mereixia’”. Segons Pujol, “aquest Ondas és un premi personal, però a la vegada reforça la nostra manera de fer ràdio: enlloc passen tantes coses com a RAC1, i segurament enlloc tantes com al Versió”. Pujol afegeix que “veure el Toni Clapés fent ràdio és un privilegi, una sort. Dirigeix, ordena, prioritza, emfatitza, res és casual però tot ho sembla. Només des del talent es pot pensar i executar un programa de ràdio com ho fa el Toni”.