El món a RAC1

Escoltar

en directe a RAC1: El món a RAC1 amb David Jobé07:00 - 12:00

i després La competència
Patrocinador
El món a RAC1
 • Lluís Salvadó està convençut que el govern espanyol acabarà permetent la consulta

20130828_Lluis_Salvado

ERC està convençuda que el Govern espanyol acabarà permetent la consulta. Creu que s’hi veurà obligat per la pressió que li arribarà des de Catalunya… però també des de fora. El secretari general adjunt d’Esquerra, Lluís Salvadó, assegura que el president Mas va mantenir una actitud d’absoluta lleialtat al país durant la reunió amb Mariano Rajoy a la Moncloa i assegura que té tot el suport del seu partit. Això sí, troba imprescindible pel procés sobiranista que Convergència canviï d’actitud i faciliti que l’expresident Jordi Pujol doni explicacions al Parlament sobre els diners que ha tingut a l’estranger durant 34 anys. Continuar llegint

JOAN COLOMO 001

 • Cotxes amb el pilot David Bosch

 • Parlar per parlar

montse-olivaMontse Oliva, periodista

Rajoy va rebre Mas per primera vegada el febrer del 2012. Va ser la clàssica trobada de compromís d’un dirigent que havia d’anar prenent les mides dels seus interlocutors. Com que es tractava de fer petar la xerrada, de cara a la galeria, tots dos van poder salvar la situació. Mas va encetar el debat del pacte fiscal, i Rajoy es va posar a xiular. Des de llavors han passat dos any i mig i els vents a Catalunya fa temps que han deixat de bufar a favor d’un acord econòmic. De fet, en aquella primera reunió cap dels dos no podia sospitar que el neguit català derivaria en un tsunami proconsulta. I no només això, hi ha molts ciutadans que consideren que si tan difícil és votar el millor que es podria fer és passar per alt aquest tràmit i tirar pel dret. Mentre a Madrid, creixen les veus que pressionen Rajoy perquè es deixi de romanços i, si convé, es planti a Catalunya amb la Guàrdia Civil. L’esquerda, doncs, és cada dia més ampla, i trobades com la d’ahir només serveixen per constatar que podrien veure’s cada setmana, però si cap dels dos no afluixa -i no sembla que hagi de ser el cas- el primer dia es comença parlant, el segon discutint, el tercer ignorant-se i el quart es pot acabar com el rosari de l’aurora.

 • “Expensify” (Android-iOS)

Expensify-logo“Expensify”. És una app que permet dur un control de les despeses durant el viatge. A partir d’una foto del tiquet, rebut o factura de les compres, l’aplicació llegeix les dades automàticament i crea gràfics del que s’ha gastat.

A més, “Expensify” s’incronitza les targetes de crèdit i els comptes bancaris per rastrejar les compres a mesura que es van fent. Si es paga en efectiu, l’aplicació té una secció per registrar la despesa manualment. També permet enviar una còpia de l’informa en PDF.

“Expensify” està únicament en anglès, és gratuïta i està disponible tant per a iOs com per a Android.

https://play.google.com/store/apps/details?id=org.me.mobiexpensifyg

https://itunes.apple.com/us/app/expensify-expense-reports/id471713959?mt=8

 • Els partits catalans reaccionen a la reunió Mas-Rajoy

Artur Mas blanquerna

Maurici Lucena (PSC), Enric Millo (PPC), Dolors Camats (ICV-EUiA), Carina Mejías (C’s) i Quim Arrufat (CUP) han valorat a RAC1 la reunió entre Artur Mas i Mariano Rajoy.

 • Una encaixada freda

Mas i Rajoy

Artur Mas i Mariano Rajoy s’han saludat fredament quan s’han trobat a La Moncloa. L’experta en llenguatge polític i directora de Politikom, Verònica Fumanal, creu que la fredor dels dos presidents és un reflex de les seves posicions.

 • Turull nega que Mas vagi debilitat a la reunió amb Rajoy

130320_Jordi_Turull

Jordi Turull no és gens optimista sobre els resultats de la reunió d’avui entre Artur Mas i Mariano Rajoy però nega que Mas vagi debilitat a aquesta trobada. El portaveu de CiU al Parlament assegura que la confessió de Jordi Pujol no ha fet variar l’estratègia amb què el president de la Generalitat afronta aquesta trobada. Continuar llegint

 • Eric Vinaixa, avui al Grec

110222_eric_vinaixa

 • Com podem tenir cura dels ulls?

Consultori sobre problemes de la vista amb el Dr. Daniel Elies.

 • “Forkly” (iOS)

forklySi heu pensat fer turisme a l’estranger, us recomano una aplicació per menjar, beure i fer-ne valoracions. Es diu “Forkly” i és ideal si estàs de visita a una ciutat i, després de molt caminar, t’agafa gana. “Forkly” et permet veure les opinions d’altres persones sobre plats de restaurants que estan a prop d’on ets. A més, els plats estan classificats per tipus de menjar i de beure, i també els pots seleccionar i consultar-los quan ho necessitis.

“Forkly” és gratuïta i, de moment, només està disponible per iOS.

https://itunes.apple.com/us/app/forkly-visual-restaurant-guide/id456191378?mt=8

 • La fi del victimisme

Francesc Cruanyes OKFrancesc Cruanyes, periodista

Ara imagineu que aquest migdia surt Mas de la Moncloa, es planta a Blanquerna i diu: “la reunió ha anat molt bé”, talment com va fer Tarradellas després de la primera topada frontal amb Suárez.

- I de què han parlat, president? De la consulta, de finançament, de Pujol…?

- Molt bé, molt bé… Gràcies…

És clar que Mas no és Tarradellas ni tampoc la reina Sofia, que té la patent diplomàtica d’aquesta frase feta. Però el president de la Generalitat hauria de sortir de la trobada amb tot l’arsenal que convingui, menys amb cara de pena.

Si aquest final de juliol s’ha tancat alguna etapa és l’estadi del victimisme, que és la mare del peix al cove, que va ser la clau del pujolisme, que fou l’excusa del cafè per a tothom. El fill polític de Pujol ja fa temps que fa de gendre, i la sogra cada cop és menys autonomista, cada vegada li plau més el paper de madrastra de la Ventafocs.

S’aprofitarà el president espanyol de l’orfandat transitòria d’Artur Mas? No ho hauria de fer, perquè no hi va com a líder de Convergència sinó com a representant legítim de la majoria dels catalans.

Cap ben dret, doncs, i com va dir l’altra reina, la nova: “Tu, deixa’m parlar a mi!” Aquest migdia, ara sí, comença el pla B.

%s1 / %s2

← Accedeix a l'arxiu de podcasts

Cuinetes amb Fermí Puig

Comença:Dijous, 07 d'agost del 2014 a les 10:40 - Durada: 15mins.

El món a RAC1 al Segueix-nos

No es pot connectar amb Twitter