El món a RAC1

Escoltar

en directe a RAC1: La segona hora amb Quim Morales13:00 - 14:00

i després 14/15
Patrocinador
El món a RAC1
Emis.: Dijous 30-10-14 a les 10h
Emis.: Dijous 30-10-14 a les 11h
Emis.: Dijous 30-10-14 a les 11h
  • Joan Herrera: “Participaré en el procés participatiu del 9-N”

141030_Joan_Herrera

Joan Herrera confirma que votarà en el procés participatiu del 9-N.  El coordinador nacional d’ICV justifica el canvi d’opinió “per respondre a l’immobilisme del PP” i diu que “per molt que il·legalitzi el procés, no pot aturar la mobilització”. També assegura que ahir va sentir “fàstic i preocupació” per la salutació feixista que es va veure al Parlament. Continuar llegint

141030_Cobeaga_San_Jose

Així és com els guionistes de l'exitosa Ocho apellidos vascos aposten perquè es tituli la seqüela, que s'estrenarà el 2015. Borja Cobeaga i Diego San José, que ja treballen en el guió de la segona part, han explicat que dos actors catalans de pes s'afegiran als quatre protagonistes, dos dels quals, Karra Elejalde i Dani Rovira, seran a Barcelona. Avui, però, ens han presentat la seva primera novel·la, Venirse arriba, editada per Planeta.  Continuar llegint

  • “NBA Game Time” (Android-iOS-Windows Phone)

nba“NBA Game Time”. Avui que s’han estrenat els jugadors catalans a l’NBA, us presentem l’aplicació oficial de la lliga nord-americana de bàsquet.

Per tots els qui la seguiu des d’aquí, permet consultar els marcadors dels partits en tot moment, les estadístiques, les classificacions, rebre notificacions o veure fotos i vídeos.

“NBA Game Time”, gratuïta i disponible per Android, iOS i Windows Phone.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nbadigital.gametimelite

https://itunes.apple.com/us/app/nba-game-time-2014-15/id335744614?mt=8

http://www.windowsphone.com/ca-es/store/app/nba-game-time/1d5b0a7c-fe50-4888-9913-7ca5c36c404d

Emis.: Dijous 30-10-14 a les 11h
  • Fluski

tian-ribaTian Riba, periodista

Jo no sé si el senyor Miguel Bosch va fer la salutació feixista al Parlament, si se li dispara el braç cada cop que pensa en el “cara al sol” o si té una particular manera d’acomiadar-se dels llocs. Sí que sé, però, que al febrer va convocar una manifestació davant de la conselleria d’Educació per defensar el “bilingüismo”. Vostès no ho deuen recordar perquè no he pogut comptar més de 30 persones. Però entre aquesta majoria silenciosa hi havia l’associació nacional catòlica Cruz de San Andrés i l’entitat ultra Denaes. No sé si és un feixista. Però si està preocupat per l’educació dels nens podria començar per donar exemple.
I a partir d’aquí, el PP, que és qui va convidar una colla de maleducats, hauria de ser ser més contundent i deixar de flirtejar amb amistats perilloses si de veritat vol deixar de ser un cos estrany en el sistema de partits a Catalunya. Que ho dubto. No pot ser que banalitzin unes coses i en canvi siguin intransigents amb el pobre Tomàs Molina perquè va preveure pluja el 12 d’octubre.
A Indonesia han prohibit el Shin Chan per pornogràfic, aquí acabaran impugnant la festa dels súpers, que és un acte participatiu, s’hi fan gigafotos i s’hi adoctrinen nens amb una família comunista i separatista.

  • Fer el mico al Parlament

FotoNachoMartínNacho Martín Blanco, periodista

Lamentable l’espectacle d’ahir al Parlament de Catalunya quan un grup de sis persones, per no dir energúmens, delerosos del seu minut de glòria i amb una alarmant incapacitat per captenir-se adequadament, van haver de ser expulsats per la presidenta de la Cambra de resultes de les seves constants interrupcions durant la sessió de control al Govern. Al Parlament no s’hi va a fer el mico sinó a dialogar o a escoltar adaptant-se cadascú a les seves circumstàncies. Per rematar la feina, un dels expulsats es va acomiadar aixecant el braç amb un posat gairebé espasmòdic que si no era una salutació a la romana, un salut feixista, s’hi assemblava molt. És probable que l’home no sigui un feixista i que el seu moviment no fos altra cosa que un símptoma més de la seva evident manca de continència, perquè no hi ha dubte que la seva conducta, de principi a fi, va ser del tot impresentable. La seva actitud, però, perjudica les associacions en representació de les quals acudien al Parlament i mereix la reprovació de tots els partits, començant pel PP, que era qui convidava les esmentades associacions amb el benentès que hi enviessin algú amb cara i ulls.

  • Minuts milionaris

enric_sierra1-50x50Enric Sierra, sotsdirector de La Vanguardia.com

En el minut que dura aquest comentari, una de les 85 persones més riques del món guanyarà mig milió de dòlars i arribarà fins els 180 milions d’euros en les sis hores que Jordi Basté estarà fent aquest programa de ràdio. Queda clar que la crisi econòmica que fa set anys que dura no ha afectat igual tota la població. Ho evidencien les dades que ha fet públiques Oxfam Intermón. Els milionaris són avui el doble de rics mentre la resta de la societat s’ha empobrit fins a nivells alarmants a causa de la intencionada destrucció de la classe mitjana que havia sustentat la solvència econòmica dels països occidentals. La crua llei dels mercats s’ha imposat i ha sotmès als polítics i als governs democràtics que eren els únics que podien haver evitat i que ara encara podrien corregir aquesta dramàtica i salvatge desigualtat. Però res d’això ha passat. Més aviat, hi ha hagut una més que evident connivència amb aquesta situació, a la vista del lamentable espectacle al qual assistim diàriament amb els casos de corrupció.

  • “PhotoMath” (iOS-Windows Phone)

photomath“Photomath”. Acaba d’aparèixer i és perillosament útil per als estudiants. Aquesta aplicació permet resoldre operacions matemàtiques fent-hi una foto amb la càmera del telèfon mòbil.

Només cal enfocar una operació impresa en un llibre o escrita en un full i el resultat apareix a l’instant. A més, es pot consultar pas per pas el procés que s’ha seguit fins a arribar-hi.

“Photomath”, gratuïta i disponible tant per a iPhone com Windows Phone i l’empresa assegura que ben aviat ho estarà també per Android.

https://itunes.apple.com/us/app/photomath/id919087726?mt=8

http://www.windowsphone.com/es-es/store/app/photomath/1f25d5bd-9e38-43f2-a507-a8bccc36f2e6

  • Felip Puig avisa que la Generalitat “tirarà pel dret” en l’aplicació del Decret de pobresa energètica

141029_Felip_Puig

El conseller d’Empresa i Ocupació qualifica de “disbarat” el recurs del Govern espanyol contra el Decret de pobresa energètica i avança que el Govern “tirarà pel dret” en l’aplicació, tot i la suspensió del Tribunal Constitucional. Felip Puig parla de “guerra bruta” a Xavier Trias perquè “volen destruir la confiança de la societat catalana en el seu sistema polític i en alguns governants”. Puig assegura que “encara es pot anar a unes plebiscitàries amb CDC i UDC del bracet” perquè està convençut que “quan sigui l’hora de la veritat, Unió estarà al costat del país”. Continuar llegint

  • Interior va alertar l’ABC per la informació sobre Trias i Suïssa

141029_Xavier_Trias

Foto: La Vanguardia

Javier Chicote, periodista d’investigació de l’ABC, va rebre la informació sobre un presumpte compte de Xavier Trias a Andorra, amb diners que hauria amagat prèviament a Suïssa. D’això en fa dues setmanes però no ho va publicar perquè fonts fidedignes no l’hi confirmaven. També explica que un policia el va advertir que “anés amb compte amb els cognoms. Em diuen que pot sortir de les comissions rogatòries que es van demanar pel cas Palau. Allà hi havia la Fundació Trias Fargas, que no té res a veure [amb el cognom de l'alcalde de Barcelona]”. Continuar llegint

141029_Rafael_Yuste

Rafael Yuste demana al Barça que faci net i no recorri la sentència per l'acció de responsabilitat: “Seria absolutament anormal que Bartomeu no ho aturés”.  Per l’exvicepresident esportiu del Barça, “el passat es va acabar ahir”, amb la decisió judicial que dóna la raó a la junta de Joan Laporta. També reconeix que li agradaria tornar a veure Laporta com a president del club. Continuar llegint

%s1 / %s2

← Accedeix a l'arxiu de podcasts

Cuinetes amb Fermí Puig

Comença:Dijous, 06 de novembre del 2014 a les 10:40 - Durada: 15mins.

El món a RAC1 al Segueix-nos

No es pot connectar amb Twitter