La competència
Ara, de 12 a 13 h
La competència
amb Òscar Andreu i Òscar Dalmau
En Directe
I després, de 13 a 14 h
Vostè primer
amb Marc Giró

Tempesta política contra la proposta d'Aguirre de suspendre la final

aguirre

00:00 15:01
00:00 15:01

Els partits catalans, bascos i gallecs presents en la foto d'aquest dilluns al Congrés s'han posat les mans al cap en escoltar què ha dit la presidenta de la Comunitat de Madrid sobre la possibilitat que els aficionats del Barça o de l'Athletic Club de Bilbao xiulin el Príncep a la final de Copa, que es celebrarà a Madrid aquest divendres. "La final s'ha de suspendre,  i jugar-la en un altre lloc a porta tancada", ha dit Esperanza Aguirre a Onda Cero.

Els polítics consultats telefònicament a El món a RAC1 han dit això:

Montse Surroca (CiU)

- "Estic perplexa. No he vist la portada d'El Mundo. Sé què es va dir allà. Es va llegir un manifest proseleccions catalana, basca i gallega. El que es va dir és al web de la plataforma. En cap moment es va parlar de fer xiulades. Es va dir només que fos una festa i que hi hagués seleccions pròpies. Aquesta portada d'El Mundo indueix a una cosa que no va existir."

- Quan hi ha tanta gent és difícil controlar. No hi ha una convocatòria formal a una possible xiulada. En l'acte d'ahir es va reformular una demanda molt viva en la societat catalana, gallega i basca. Lamento molt el tractament d'El Mundo, perquè s'està creant un clima de crispació que no té res a veure."

Aitor Esteban (PNB)

- "Vist el rigor d'Esperanza Aguirre parlant de dèficit, ja podem pensar  que això és un despropòsit i una ximpleria."

- "A la gent no se la pot emmordassar. Podrien haver previst un altre camp. Hi ha llibertat d'expressió. Hi ha coses que no els agradarà sentir."

Alfred Bosch (ERC)

- "No he quedat perplex. No m'estranya gens. Aquestes jugades ens les fan constantment. En cap moment es va parlar de xiular. Volem jugar i que la nostra selecció estigui representada. La resta és cuina de la caverna mediàtica. Res de nou."

- "Recomano a la senyora Aguirre que no tanqui estadis, sinó que obri els llibres de comptes de la Comunitat. No erigir-se en jutge ni en inquisidora reial."

- "Esperanza Aguirre és una piròmana, que té problemes a casa, i  que opta per cremar el món. No pot pontificar si xiular és delicte, ni que s'ha de tancar preventivament un estadi. Hi ha un circ mediàtic que juga un joc perillós que vol provocar confrontació que nosaltres no busquem, sinó rivalitat sana entre nacions, o entre clubs. No hi ha cap odi contra els espanyols."

Xabier Mikel Errekondo (Amaiur)

- "Totalment estranyat. No s'entén."

- "Mai es va parlar de xiulades. Els tres partits que hi érem buscàvem que es complís un desig, que són les seleccions pròpies a la mateixa altura de competició que Espanya. S'animava els seguidors catalans i bascos a reivindicar aquest dret i que portessin la ikurriña i la senyera."

- "L'esport treu el que sents a dins. A València va passar el que va passar, així que alguns polítics haurien de fer-ne alguna lectura."

Joan Herrera (ICV)

- "Quina bogeria! Aquesta és la llibertat d'expressió del PP. [...] Deu ser una cortina de fum per eximir responsabilitats [com el rescat de Bankia o les dades falses del dèficit]. [...] El que hem de fer és deixar-la per inútil."

bosch

00:00 00:20
00:00 00:20

errekondo

00:00 00:25
00:00 00:25

surroca

00:00 00:23
00:00 00:23

esteban

00:00 00:17
00:00 00:17

herrera

00:00 01:18
00:00 01:18