Tu diràs
Ara, de 4 a 6 h
Tu diràs
amb Aleix Parisé
En Directe
I després, de 6 a 7 h
La primera pedra
amb Noemí Polls

Amb tinta o sense?

Error 500

Error 500

Per tancar el capítol d’arrossos de les últimes setmanes en Fermí Puig ens ha explicat com cuinar arròs negre. Els  corrents són amb tinta però també n'hi ha sense.

Les receptes d'en Fermí

Agafo la cassola i amb oli d'oliva hi sofregeixo la sípia tallada ben petita. Retiro la sípia i hi sofregeixo molta ceba tallada ben petita també, poc tomàquet, pebrot verd i una mica d'all. Quan tinc el sofregit hi afegeixo la sípia, la seva tinta i l'arròs que enrosseixo una mica abans de tirar-hi el caldo de peix. Si el voleu fer per exemple per unes 4 persones, poseu-hi 1,5 litres de caldo.

Alguns consells:

Hi ha una marca ANETO que ha tret eun caldo d’arròs negre.

Just married – caldo amb els fideos i arròs – és un producte català que relació qualitat preu és boníssim. (comentari jordi basté)

Hi ha sofregits, caldos, xipirons en llauna a la seva tinta, arròs … tot envasat i molt bo. És perfecte!

Quan estrenem una cassola de fang hi hem de bullir aigua una bona estona.

Les receptes dels oients

Arròs negre exprés (Olga)

Agafem una llauna de ceba ja fregida, tres llaunes de calamars amb la seva tinta, ho sofregim amb l'arròs i li afegim 1 litre de caldo del bo. Ja ho tenim!

Arròs negre de pagès (Marina)

S'ha de fer amb conill i peix o conill i costelló. Se sofregeix el conill i el seu fetge es rosseja una mica a banda. Sofregim també molta ceba i li afegim una mica de brou. A casa ens agrada amb carxofa. Jo la bullo i li afegeixo el brou. La ceba ens ha de quedar molt rossejada, gairebé cremada. Després li afegim una mica de tomàquet. Fem l'arròs i al final fem una picada amb all i julivert juntament amb el fetge del conill.

Arròs negre sense tinta (Albert)

Hola! Jo faig un arròs negre sense tinta de calamar, però que queda encara molt més negre! És espectacular!!!

Com? Doncs amb un arròs especial, procedent d'Itàlia, que es diu ARRÒS VENERE. És un gra bastant dur i que necessita un temps de cocció de més d'una hora!!!! L'avantatge és que agafa molt bé el gust dels ingredients que li poses.

El sofregit és a base de ceba i all, calamar i/o sèpia, i finalment tomàquet. S'hi tira l'arròs i es pringa bé abans d'afegir-li el fumet de peix. I si es vol fer bé, es pot barrejar també amb salsa americana (feta amb els caps de gambes i llagostins que guardem pel final, sofregit de pastanaga, tomàquet, julivert, llaurer i aigua).

A última hora li afegim les gambes o llagostins i les petxines. Evidentment, la bosseta de la tinta li treiem i deixem el calamar ben net. Jo també prefereixo calamar i no sèpia Fermí.

Bon profit!!!!

Arròs negre amb sofregit (Maria)

Bon día a tots i totes. Soc la Maria i jo faig l'arròs negre amb un bon sofregit amb tomàquet i all i després li poso sípia i la seva tinta. Quan és el temps de les carxofes també trobo que li van molt bé, li dona un gust molt agradable. Una forta salutació.