Vostè primer
Ara, de 13 a 14 h
Vostè primer
amb Marc Giró
En Directe
I després, de 14 a 15 h
RAC1 migdia
Núria Travesa i Xavi Rocamora

"Arribaré fins a les últimes conseqüències contra l'Acadèmia"

salomon-shang

00:00 07:28
00:00 07:28

Així de contundent s'ha mostrat el president de Produccions Kaplan, Salomon Shang, davant una suposada compra de vots als Premis Gaudí per part d'aquesta productora. Shang ha confirmat que abandona l'Acadèmia del Cinema Català i ha revelat que "la Generalitat i TV3 pressionaven l'Acadèmia perquè marxéssim".

Salomon Shang, president de produccions Kaplan, també ha dit que:

- "Estic emprenyat i em sento impotent."

- "Des de la setmana passada un personatge anònim, un psicòpata, es va dedicar a enviar a l'Acadèmia del Cinema Català uns anònims on deia que nosaltres havíem comprat uns vots en els Premis Gaudí."

- "Va començar a enviar a l'Acadèmia uns mails falsificats donant-los forma com si fossin mails de Produccions Kaplan."

- "L'Acadèmia va decidir no explicar-me, van callar, fins que aquest psicòpata va començar a enviar-li als mitjans."

- "Hem començat investigacions policials i estic convençut que acabarem sabent qui és [l'anònim]."

- "Em puc imaginar per on pot venir. Hi ha molts mediocres però tant com aquest només n'hi ha dos o tres."

- "Estic parlant de gent ressentida, que s'emprenyen molt amb els èxits dels demés."

- "El problema és que qui ha mentit i ha enganyat ha estat l'Academia. Qui rep les amenaces abans de la gala dels Premis Gaudí i no va a la policia és l'Acadèmia."

- "És desafortunat [que Joel Joan no em digui res]. No se li pot donar veracitat a les amenaces d'un anònim. No es pot qüestionar la integritat i el nom d'un membre de l'Acadèmia per un anònim."

- "No pot ser que la junta directiva es reuneixi amb mi quatre hores abans de la gala, em demani que no parli amb els mitjans. [...] I després, el dia següent, es rentin les mans."

- "[Arribaré fins les últimes conseqüències] Evidentment. I també estem estudiant les accions legals que convinguin contra l'Acadèmia i contra Joel Joan."

- "Marxo perquè mentre existeixi aquesta junta directiva jo no puc seguir. És una junta que m'ha mentit, m'ha traït i m'ha apunyalat."

- "Aquesta junta ha permès que un anònim hagi ‘posat en entredit’ el meu nom i la meva honestedat, i la de molta gent. [...] Han implicat a molta gent i l'Acadèmia no ha donat la cara. Ha callat."

- "Els membres de la junta directiva [de l'Acadèmia] es van asseure amb mi per dir-me que tenien moltes pressions de la Generalitat i de TV3 perquè marxéssim de l'Acadèmia perquè no podia ser que en una gala de TV3 es colessin pel·lícules que no eren producció de TV3."

- "No tan sols ho nego, sinó que és inviable. És un muntatge molt estúpid."

- "Els advocats ho estan estudiant [posar una denúncia a la policia]."