Tu diràs
Ara, de 22 a 1:05 h
Tu diràs
amb Aleix Parisé
En Directe
I després, de 1:05 a 2 h
La competència
amb Òscar Andreu i Òscar Dalmau

"Barcelona és la meca de l'skate"

javier-mendizabal

00:00 20:26
00:00 20:26

Javier Mendizábal, és un dels millors skaters del món i apareix a l'anunci d'una cervesa dient allò de "La passió, la dedicació, la curiositat i estimar la feina és la nostra creativitat".Javier Mendizábal té 33 anys i ja es considera "un veterà de l'skate". Als 12 va començar a patinar i amb 21 es va plantar a Barcelona on viu des d'aleshores. Va començar a estudiar Sociologia a la universitat però va deixar aquests estudis per fer restauració de mobles i marqueteria. Quan la seva passió amateur li va permetre guanyar diners, el treball amb fusta també va quedar arraconat.

Recorda que quan va arribar a Barcelona "no hi havia aquesta fal·lera per l'skate" i que "uns anys després van començar a venir patinadors de tot el món a Barcelona". Ara ja fa 10 anys que se sent un skater professional i, fins i tot, "hi ha un skate que es diu Javier Mendizábal".

Mendizábal reconeix que està fregant el límit i que "el seu cos comença a estar rebentat". Defineix la ciutat de Barcelona com "la meca de l'skate mundial" i apunta les seves raons: "És una barreja de bon temps, bons spots per patinar, certa permissivitat de la policia,..." Tot i això assenyala que "a la ciutat de Barcelona hi ha molt poques instal·lacions per l’skate"