Vostè primer
Ara, de 13 a 14 h
Vostè primer
amb Marc Giró
En Directe
I després, de 14 a 15 h
RAC1 migdia
Núria Travesa i Xavi Rocamora

Assumpta Escarp: "Cal tancar els webs que inciten a la violència"

assumpta-escarp

00:00 14:20
00:00 14:20

La tercera tinent d'alcalde i responsable de Prevenció, Seguretat i Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona ha proposat tancar els webs on, segons ella, es fa "apologia de la violència". D'altra banda, Escarp ha destacat que el fet que dos dels més de quaranta detinguts pels aldarulls de la vaga general siguin en presó preventiva, "és molt important".

Assumpta Escarp, tercera tinent d'alcalde i responsable de Prevenció, Mobilitat i Seguretat, també ha dit que:

- "Hi pot haver un nucli més reduït, de dues-centes persones, més lligades a moviments internacionals."

- "Barcelona, en un moment determinat, potser sí que va donar peu que s'instal·lessin aquest tipus de grups, però no sempre són els mateixos."

- "Antisistema [...] hi deu haver molta gent [a Barcelona]. [...] Després hi deu haver uns grups organitzats al voltant d'algunes plataformes, com els estudiants de Bolonya. [...] El problema més greu és que donin cobertura als violents."

- "Tinc la sensació que hi havia algun grup [...] organitzat, tipus guerrilla urbana."

- "Em dol tant la imatge de la violència com la de qui aplaudeix la violència, que en aquell moment empara el grup general."

- "Consta l'arribada d'un grup d'italians, no gaire nombrós. [...] Uns deuen fugir d'Itàlia per la seva pròpia situació política i, els altres, [...] en alguns grups socials, [...] troben empara per organitzar una certa guerrilla urbana."

- "Crec que els serveis d'informació els tenen localitzats [els violents]."

- "En el seu moment, recordo un dictamen de principis del 2000, del mateix Col·legi d'Advocats, en què es deia que, [...] en general, s'anés per la via civil."

- "El poder judicial, cada vegada més, està entrant a poder facilitar els desallotjaments."

- "Ho havíem de fer [desallotjar l'edifici de Banesto]. [...] No es podia deixar que allò fos el fortí. [...] Encara que sigui en un dia com aquell."

- "És la primera vegada que, amb aldarulls, es decreta presó provisional. I això és molt important. Vol dir que les coses estan canviant, com la sentència del botellón o la dels aldarulls del Barça. [...] [És una sanció exemplar]."

- "Sí, ens els fòrums ja sortia, per això hi havia tanta força policial. El problema és que hi havia molta gent al carrer."

- "M'agradaria que fos l'última [escaramussa al carrer], però no ens hem d'enganyar i s'ha d'estar molt a sobre d'aquests moviments."

- "El que acabem de sentir [un fragment d'un escrit del web kaosenlared.org] [...] és pura violència i pura delinqüència. Diguem les coses pel seu nom i aïllem-los en aquest sentit."

- "[Tancar webs com aquests] és un tema que ens haurem de començar a plantejar. Sí, crec que s'han de tancar perquè fan apologia de la violència."

- "Hem de treballar tots junts perquè sigui la millor visita [del Papa]."

- "La sanció ha de ser exemplar. Ha de ser proporcional, s'ha d'aplicar quan s'ha d'aplicar. No hi cap la discrecionalitat, però s'ha de ser exemplar."

- "No [ha estat un error fer en dos dies la Festa del Cel]. [...] En principi sí [que continuarà així]."

- "Cultura està treballant perquè tinguin un espai estable i perquè [els del Cirque du Soleil] puguin instal·lar-se a Barcelona."

- "Estic convençuda que [Jordi Hereu] és el candidat i serà el candidat."

- "El 14 de febrer es va proposar perquè és dilluns i és després de Santa Eulàlia, la segona patrona de Barcelona. [...] Podria ser el divendres dia 11. [...] En principi sí [descartem el dia 14]."

assumpta-escarp-1

00:00 00:19
00:00 00:19

assumpta-escarp-2

00:00 00:20
00:00 00:20