No ho sé
Ara, de 20 a 22:30 h
No ho sé
amb Anna Vallhonesta
En Directe
I després, de 22:30 a 1:05 h
Tu diràs
amb Aleix Parisé
Bàsquet a RAC+1
En Directe
Bàsquet a RAC+1
Bayern vs. Barça
En Directe

"Canviaven cocaïna per calç amb sucre"

La comissaria dels Mossos d'Esquadra de Gavà era un dels centres d'operacions de la xarxa de narcotraficants i policies. És el que es desprèn de les declaracions dels agents detinguts, als vídeos dels quals ha tingut accés RAC1. És l'últim fil que faltava per estirar del sumari que s'ha aixecat totalment i que ja us va avançar aquesta emissora. N'ha informat la Gemma Liñán.Mauri Llopis, el caporal dels Mossos d'Esquadra que van detenir a la Model, va dir al jutge que dos dels agents investigats de Gavà canviaven els paquets de cocaïna que requisaven per bosses de calç barrejada amb sucre. En els interrogatoris als agents, és on es dibuixa la trama que afecta la comissaria de Gavà. Una comissaria on, segons Llopis, els favors es paguen amb droga.

La investigació assenyala dos agents de Gavà. Els estan investigant -els van punxar els telèfons- però encara NO els han imputat. Segons el sumari, alguns dels agents investigats haurien rebut 2 MIL èurus al mes a canvi de favors. La trama feia més de 5 anys que estava organitzada tot i que els Mossos s'hi haurien incorporat més tard.

A tot això, segons ha pogut saber RAC1, aquest dijous al vespre ha sortit en llibertat l'únic agent que hi havia a la presó: el sots cap de Vilanova, Josep Ranea. És el comandament que presumptament hauria volia ajudar a passar les oposicions al cos de la policia catalana a un narcotraficant.

En la declaració davant el jutge, Ranea, admet el que va parlar amb ell i reprodueix aquell missatge que van trobar els investigadors, on deia "s'ha fet el que s'ha pogut". Ranea admet en la declaració que va intercedir per treure multes o agilitzar detencions. Davant el jutge, però, NO troba que hagi fet res malament. A Ranea el van detenir a l'octubre acusat de suborn, tràfic d'influències i un delicte continuat de revel.lació de secrets de la base de dades policials.

llopis-2

00:00 00:10
00:00 00:10