Tu diràs
Ara, de 22:30 a 1:05 h
Tu diràs
amb Aleix Parisé
En Directe
I després, de 1:05 a 2 h
La competència
amb Òscar Andreu i Òscar Dalmau

Carles Torras: "Des de fa tres dies rebo amenaces de mort"

carles-torras

00:00 19:36
00:00 19:36

Foto: TV3

El periodista Carles Torras estudia denunciar les amenaces de mort que rep des de fa tres dies pel documental sobre el Madrid emès ahir a la nit a TV3.  El director d'El Madrid real. La llegenda negra de la glòria blanca diu que li “sorprendria” que el club el denunciés: “No he difamat ni he dit cap falsedat”. També dóna la raó a Zoco per la queixa que va fer sobre la promoció de TV3: “Jo quan la vaig veure, quasi caic de cul”.

Carles Torras, el director del documental, també ha dit que:

- "Fa 15 anys que sóc a Madrid i no em sorprèn gaire la reacció a Madrid. És un tema sensible. El que no pot ser és que a hores d'ara hi hagi certes catifes que no puguis aixecar. Saps què passa? Que aixeques catifes i hi continua havent molta merda."

- "No pot ser que facis un documental de 50 minuts amb rigor periodístic i la gent es posi així. No he fet un pamflet. Hi ha un passat recent que crec que tenim dret a investigar. Què hem de fer? Oblidar el que ha passat?"

- "Em sorprendria que em denunciessin perquè m'agradaria saber a on es podrien agafar. Suposo que perquè et denunciïn has de difamar i dir falsedats."

- "La majoria dels protagonistes que parlen estan en contra la tesi que el Madrid va rebre ajuts. Jo no he tapat la boca a ningú."

- "Vaig trucar a Zoco fa dos dies quan vaig veure les promocions de TV3. Es van queixar que l'havien manipulat i tenia raó. La promoció de TV3 extreu de context una declaració seva i l'hi canvia el sentit."

- "Jo quan la vaig veure, quasi caic de cul."

- "Des de fa 3 dies rebo amenaces de mort".

- "No val la pena [denunciar-les]. No els dono la categoria d'amenaça de perill."

- "Estem parlant de les xarxes. Tuits amenaçadors contra mi, contra la meva família... És gent anònima, que no saps d'on ve. Tot això sense veure el documental."

- "Ens volen privar de fer exercici de memòria. És gravíssim."

- "Sí, [el reportatge ha estat dos anys a la nevera]. No m'han donat cap explicació, però sospito que alguna cosa hi ha tingut a veure la demanda que el Reial Madrid va posar contra TV3 fins que hi ha hagut una resolució."

- "Sí, probablement denunciï les amenaces."

- "Faré un recull de tots els tuits amenaçadors i els enviaré amb un paquet a la policia. A veure què en fan."

- "Moltes vegades he denunciat les amenaces, i aquí no ha passat res."

- "La relació entre el Reial Madrid i l'oligarquia de l'estat continua, però d'una altra manera. Durant el Franquisme, crec que el Madrid va rebre molts ajuts polítics, institucionals i en alguna fase arbitrals. Durant la democràcia, molts ajuts econòmics."

- "Un documental sobre Florentino Pérez no te'l compraria ningú, perquè té molts amics."

- "Evidentment el vehicle [amb referència a TV3] ha condicionat molt la resposta que ha obtingut."

- "Per mi, tenim un testimoni molt important: el nét de Franco, admetent per primera vegada que el seu avi era del Madrid. Fins ara no s'havia dit de fonts propers del dictador."

- "No només va afavorir el Madrid, també va afavorir el Barça en determinades ocasions. Seguia la llei del pèndol per compensar."