Versió RAC1
Ara, de 15 a 20 h
Versió RAC1
amb Toni Clapés
En Directe
I després, de 20 a 22:30 h
No ho sé
amb Anna Vallhonesta

Carme Forcadell: "El full de ruta de l'ANC ha quedat superat"

forcadell

00:00 07:02
00:00 07:02

La presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana, Carme Forcadell, creu que a partir del moment en què el Govern català vol fer un referèndum, han de canviar el full de ruta "perquè ha quedat superat". També ha dit que 15 dies després de la manifestació, "el president Mas ha escoltat la veu del poble". Forcadell ha afegit que "Catalunya està fent història", una conseqüència de la mobilització del poble i que esperaven que canviessin les coses però "potser no tan de pressa".

Forcadell també ha dit que:

- "Per nosaltres estaria bé una declaració unilateral d'independència per part del Parlament de Catalunya i, després, treballar per fer una consulta per donar-hi legitimitat."

- "Seran unes eleccions plebiscitàries sense cap mena de dubte. Tinc molt clar que el Parlament que surti d'aquestes eleccions portarà la independència al país."

- "La nostra feina era donar suport al Govern si caminava cap a la independència. Ara ho està fent i nosaltres li donarem suport. Però ara el protagonisme ha de ser per als partits polítics."

- "Continuarem la nostra feina de difusió per arribar a tots aquells que encara no són independentistes, però que ho poden arribar a ser si els ho expliquem bé."

- "Espero que no es perdi el clima de serenor. El poble de Catalunya ha demostrat en moltes ocasions que és un poble serè, madur i il·lusionat. Tots sabem que el futur serà millor, però hem d'anar units."