Versió RAC1
Ara, de 15 a 20 h
Versió RAC1
amb Toni Clapés
En Directe
I després, de 20 a 22:30 h
No ho sé
amb Anna Vallhonesta

CiU i ERC no veuen perillar el pacte d'estabilitat pel Cas Pujol

turull-calvet

00:00 19:14
00:00 19:14

Ni Jordi Turull (CiU) ni Gemma Calvet (ERC) no creuen que la relació entre la federació i els republicans se n'hagi de ressentir. A més, Calvet titlla de repugnant la intervenció de Cristóbal Montoro, en què vincula aquest afer amb el procés, i Turull afegeix que "aquesta gent no vol entendre res".

Jordi Turull, president del grup parlamentari de CiU, també ha dit que:

- "Ens hauria agradat que [Pujol] comparegués com abans millor. Però per nosaltres el que és important és que comparegui, perquè s'expliqui a través del Parlament de Catalunya, i això es produirà."

- "La confessió es produeix el 25 de juliol. Hi ha una junta de portaveus extraordinària al mes de juliol. Jo pregunto, per organitzar-me, si la compareixença es produirà durant l'agost. Em van dir que no, que no calia. Ara ve de dues-tres setmanes que es pugui explicar? Entendria que si no els agradessin les explicacions, demanessin després la comissió d'investigació."

- "Decepció amb ERC? No. No vull entrar en un joc de retrets perquè el moment que ve és transcendent."

- "No, [no perilla el pacte amb ERC]. El pacte no deia res que en temes d'aquests havíem d'anar junts."

- "El que dèiem és que vingui i que a partir de les seves explicacions tothom tregui les seves conclusions. Tenim la sensació que primer s'ha disparat i després s'ha apuntat, i és el que no compartim de cap manera."

- "Tampoc és tan dolent que comparegui a partir del 22, perquè si surten més coses ho podrà explicar."

- "La gent el que vol i es mereix és que el president comparegui i s'expliqui."

- "El que va dir el Sr. Montoro es qualifica per si sol. Aquesta gent no vol entendre res. Volen barrejar naps amb cols i posen tots els instruments al servei de carregar-se el procés."

- "Crec que les declaracions de Montoro sumen per a l'11 de setembre. És una màquina de fer independentistes."

Gemma Calvet, diputada d'ERC, també ha dit que:

- "Espero que no perilli el pacte amb CiU. Estic convençuda que CiU està interessada a avançar amb la transparència."

- "Tot és molt trist, molt lamentable."

- "Em va fer una certa repugnància [la compareixença de Montoro]. Ahir es va fer un ús de la tàctica política d'una forma tan descarada que van perdre rigor i credibilitat. Inclús, amb gent del seu partit."

- "Estàvem absolutament convençuts que la compareixença seria dijous o divendres. De fet, la presidenta del Parlament va explicar que s'estava treballant perquè fos divendres."

- "La reacció d'ERC no va ser improvisada. Va ser coherent amb els compromisos adquirits en públic i en privat."

- "Ens creiem tots plegats la versió del president Pujol? És seriós fer servir el procés sobiranista?"

- "El Parlament té l'obligació d'investigar en termes de responsabilitat política i veritat i ètica pública. Sigui una veritat còmoda o incòmoda. Toca aprofundir sobre aquest fet tan greu, sobre el frau fiscal i les males praxis polítiques."