Vostè primer
Ara, de 2 a 3 h
Vostè primer
amb Marc Giró
En Directe
I després, de 3 a 4 h
Versió RAC1
amb Toni Clapés

"Com si no publiquéssim les llistes d'espera perquè no ens critiquin"

francesc-homs

00:00 46:38
00:00 46:38

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, assegura que és "censura" no publicar les balances fiscals i troba "al·lucinant" la decisió del ministre Cristóbal Montoro . D'altra banda, el també portaveu del govern retreu a ERC i UDC que “els hagi pesat més la identitat de partit que fer una operació conjunta” de cara a les eleccions europees, i justifica la rebaixa fiscal a BCN World: “Entre el 50% de res o el 10% d'alguna cosa, on hi ha més ingressos?”. Finalment, Homs assegura que “no em vindria de nou” que hi hagués una motivació jurídica i política en la querella contra Sandro Rosell.

El conseller de la Presidència i portaveu del govern, Francesc Homs, també ha dit que:

- [Sobre l'entrevista a Oriol Junqueras] "Hauria explicat diferent que no hàgim estat capaços de fer una llista amb gent independent de cara a les europees."

- "A Esquerra, igual que a Unió, els ha pesat més la identitat de partit que fer una operació conjunta, que comportava deixar el pes dels partit al marge."

- "No es tractava de trencar, sinó de configurar una llista en què els partits feien un pas enrere per fer una llista de país, amb gent que prioritza el procés que viu el país."

- "El nostre candidat és Ramon Tremosa. Hem d’acabar de parlar amb UDC per veure si fa tàndem amb Salvador Sedó."

- "El Mundo és un diari que s'ha destacat per mentir, directament, en diverses informacions de Catalunya."

- [Sobre la rebaixa fiscal a Barcelona World] "Entre el 50% de res o el 10% d'alguna cosa, on hi ha més ingressos?"

- "Insisteixo que el tema central de BCN World no és el del joc."

- "Quan fèiem de mitjancers amb Nissan perquè construís un vehicle nou aquí, vam posar tot el que teníem al nostre abast dins de la legalitat europea, perquè fos seductor davant la possibilitat que anés a un altre lloc. És el que hem de fer com a govern."

- "No estem disposats a tot i va quedar demostrat amb l’Eurovegas."

- "No és que sigui un descompte fiscal, és una homologació amb el que es paga per aquest concepte a Europa. Has de ser competitiu, si bé dins d'un límit."

- [Sobre la decisió de Montoro de no publicar les balances fiscals] "És greu la negativa a complir un mandat i el que és desconcertant és l’argumentació, és descarat."

- "Em sembla realment sorprenent. És com si ara jo digués que com que hi ha partits de l'oposició i alguna premsa que utilitzaran les dades estadístiques de les llistes d'espera per criticar el govern, no les publicarem. Em semblaria al·lucinant."

- "Amb la informació que puguem disposar, farem els càlculs. Nosaltres la demanarem al ministeri. La informació l’haurien de facilitar."

- "[No publicar les balances fiscals està] sobre la base de la censura, i així anem passant. Censura sofisticada però és censura."

- "Tinc la convicció que es farà aquesta consulta."

- "Pronostico que d'aquí a les europees no hi haurà cap novetat. Del maig fins al setembre, veurem si hi ha algun moviment. Sóc molt escèptic per part del Govern espanyol. Si no hi ha la possibilitat d'acord, que és la més versemblant, hem de desplegar l'Estatut, que diu que tenim competències per fer consultes. A partir d'aquí, convocar i fer la consulta el 9 de novembre."

- "Em semblaria impensable que se'ns impedís aplicar la pròpia llei."

- "Entenc que al govern espanyol li faci pànic el que pensa el poble de Catalunya, però dir que no ens importa res no és un argument vàlid al segle XXI."

- "A Fonteta em van convidar, però tenia compromès anar a inaugurar la Fira de l'Oli de Móra la Nova."

- "Em sembla que tothom ha anat contestant la carta [que Artur Mas va enviar a líders europeus]."

- "Hi ha una certa simpatia per la manera que tenim a Catalunya d'enfocar les coses de l'estricament democràtic. Però hi posen un punt de distància. Respecte per l’escrupolositat democràtica que seguim i un punt de distància pel que plantegem."

- "Trobo maldestre l'informe de Margallo perquè s'hi podrien haver esforçat una mica més."

- "Les farmàcies estaran al dia quan tot el mecanisme de gestió de la tresoreria funcioni millor. No té sentit que continuem encallats en un mecanisme burocràtic que l’estan aprofitant per collar-nos amb altres coses. Es millorarà quan es millori el sistema burocràtic del FLA."

- [Sobre si hi ha una motivació jurídica i política en la querella contra Sandro Rosell] "Ho desconec, però no em vindria de nou, veient altres coses. Hi ha un ambient molt propici a animar-se amb les coses que vénen de Catalunya."

- "El xoc de trens ja ha passat. En fa de temps que ens hem estimbat tots plegats. Hi ha un munt de decisions que ordinàriament podíem prendre des de Catalunya i que ara ja no, com els horaris comercials o el currículum escolar."