El món a RAC1
Ara, de 6 a 12 h
El món a RAC1
amb Jordi Basté
En Directe
I després, de 12 a 13 h
La competència
amb Òscar Andreu i Òscar Dalmau

Deixant petjada a la cuina

Error 500

Error 500

Amb dos rituals: bullir i desossar. I, a partir d'aquí, deixeu volar la imaginació. Tres passos indispensables que acompanyen qualsevol peu de porc. Amb en Fermí Puig n'hem estat testimonis d'excepció.

Les receptes dels oients

PEUS DE PORC AMB XOCOLATA - Joan

Es posen els peus a bullir durant una hora i mitja. Es netegen i s'hi tira un got de vi, un bon raig d'oli i tres o quatre fulles de llorer. Es tornen a bullir durant dues hores. Quan veiem que comença a reduir, es trosseja mitja rajola de xocolata a la pedra, es tritura i es tira a dintre durant mitja hora. Quan falten deu minuts, s'hi tira un sobre de pinyons i un paquet de prunes. Transcorregut aquest temps, ja tenim llestos els peus de porc. Sense canviar de cassola!

PEUS DE PORC ARREBOSSATS - Toti

Posem els peus de porc a 200 graus al forn durant 10 minuts. Passat aquest temps, els traiem i untem uns quants trossos de mantega al llarg del peu i li tirem pa torrat per sobre. Els tornem a posar al forn durant 5 minuts per tal d’arrebossar la part superior del peu. Repetim l’operació amb l’altra banda del peu. I per acabar, encenem el gratinador i torrem la part que ens queda amunt perquè faci una mica de crosta. I ja els tindrem a punt per menjar.

PEUS DE PORC AMB CRANC I MONGETES DEL GANXET- Anna

Ja bullits, els peus de porc es desossen i es fregeixen. Amb el mateix oli, es prepara un sofregit amb ceba, alls, tomàquet, pebrot vermell i pebrot verd. També es fregeixen els crancs. Un cop fregits, s'aprofita el fumet i es posa en un brou. El brou, el suquet, els peus i els crancs es posen a la cassola, així com també les mongetes - ja cuites- a l'últim moment.

PEBROTS FARCITS DE PEUS DE PORC - Anna

Els peus de porc es desossen. A la paella, es fa una mica de sofregit una mica picant. El peu de porc i unes quantes mongetes es posen a la paella i es fa com una cocció de beixamel.  Escalivem els pebrotos, els pelem i preparem com un canaló. Els pebrots queden farcits de peus de porc. A continuació, els posem al forn a gratinar.

CARPACCIO DE PEUS DE PORC – Òscar

D’entrada, bullim els peus de porc per, tot seguit, desossar-los i embolicar-los en paper film, tot fent un rul·lo que quedi ben premsat. Un cop els peus de porc estan refredats, els tallem a làmines de mig centímetre i les làmines les reescalfem a la salamandra. Aquestes les acompanyo amb pinyons, daus de poma, un ‘bouquet’ de porro i un rajolí de moscatell.

PEUS DE PORC AMB ALL I OLI NEGAT – Jos

Preparem un simple all i oli negat, que no quedi lligat, sinó més aviat líquid. En una plata per al forn, hi col·loquem els peus de porc que abans hem bullit, i els banyem amb aquest all i oli. A més, els embrutem amb farina de galeta. En funció del temps de què disposem, podem deixar els peus de porc més estona al forn i, així, que els peus xuclin l’all i oli.

PEUS DE PORC AMB CARGOLS - Xavi

Els vaig fer un cop per a 80 persones. S’escalden els cargols amb aigua, sal, llorer i timó. Es bullen els peus de porc. A continuació es fa un bon sofregit amb ceba, tomàquet, pebrot, alls, una mica de bitxo i un rajolí de conyac. Un cop el sofregit està al punt, es fiquen els peus de porc arregladets, es prepara un brou suau de pollastre i una bona picada. Que faci una mica de xup-xup i, després, s’afegeixen els cargols uns minuts per lligar-ho tot. Es deixa reposar 10 minuts i… a menjar!

PEUS DE PORC AMB NAPS I BOLETS – Elisenda

Agafem una cassola gran on sofregim una mica de ceba, alls i pebre vermell. Quan aquests ingredients comencen a tenir color, afegim els peus de porc tallats per la meitat, i unes quantes herbes aromàtiques. Al cap d’una estoneta, hi aboquem un gotet de vi blanc i un parell de naps, cobrim amb aigua i deixem bullir durant dues hores i mitja. Amb els peus ja fets, afegim els bolets i la picada, deixem que bulli uns minutets i ja tenim els peus de porc!