El món a RAC1
Ara, de 6 a 12 h
El món a RAC1
amb Jordi Basté
En Directe
I després, de 12 a 13 h
La competència
amb Òscar Andreu i Òscar Dalmau

Dos consellers de RTVE neguen "censura prèvia o "manipulació"

rtve

00:00 29:38
00:00 29:38

Francesc Bellmunt (ERC) i Josep Manuel Silva (CiU) han volgut desmentir a El món a RAC1 que el Consell d'Administració de RTVE votés ahir a favor de poder consultar prèviament els textos dels informatius, malgrat el que informa el propi canal de televisió. Els assessors, designats per partits polítics, volien tenir accés a més informació, però no per "manipular" o "exercir censura prèvia".

Francesc Bellmunt, membre del Consell d'Administració de RTVE, proposat per ERC, ha dit a El món a RAC1.

- "Seria ridícul que partits tan diferents com el PP, el PSOE, CiU o ERC demanin el control de les notícies abans que s'emetin".

- [Després d'escoltar com TVE va donar la informació sobre aquesta qüestió] "És una notícia franquista o soviètica, manipulada de dalt a baix".

- "Fa quatre anys que aquesta és una demanda del consell d'administració de RTVE perquè allà no hi ha CAC i no hi havia cap mena de control sobre la proporcionalitat de les notícies".

- "Fins a l'últim becari de la redacció té accés a l'escaleta de l'informatiu, això sí, a posteriori".

- "Jo no soc d'ERC. Sóc un conseller a proposta d'ERC i ratificat pel parlament espanyol".

En una altra entrevista, Josep Manuel Silva, membre del Consell d'Admnistració de RTVE, proposat per CiU, ha explicat a El món a RAC1.

- "Jo crec que aquesta no era la intenció del debat. Potser ens hem equivocat a l'explicar-ho. A mi m'agradaria que s'hagués fet d'una altra manera".

- "Demanàvem que se'ns passés informació de quants grups parlamentaris sortien als informatius. Una altra proposta del PP i del PSOE demanava tenir accés a Inews (un programa de gestió de notícies) perquè se'ns expliqués el funcionament tècnic. Ho volíem com a font d'informació. A les escaletes no hi hem de fer res. Si s'ha d'explicar millor cal tornar a fer-ho".

- "Vaig proposar que el director d'informatius comparegués abans d'aprovar la moció per explicar el programa. La presidenta va decidir fer abans una votació, i la única persona va ser una consellera [Aranguren]. La resta estàvem d'acord. Només és informació. No vull controlar què fan els periodistes".

- "Vaig proposar no votar la proposta per evitar interpretacions en aquesta línia. Però no es va fer".

- "No tinc interès a manipular. Demà ens tornarem a reunir. Públicament ja dic que en cap moment tinc aquesta intenció".