Versió RAC1
Ara, de 15 a 20 h
Versió RAC1
amb Toni Clapés
En Directe
I després, de 20 a 22:30 h
No ho sé
amb Anna Vallhonesta

Duran compara el discurs del PP amb el de Plataforma per Catalunya

josep-antoni-duran-lleida

00:00 09:22
00:00 09:22

El secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, assegura que les últimes declaracions dels candidats del PP a Barcelona i Badalona sobre la immigració, són del mateix estil que el que defensa Plataforma per Catalunya.

Josep Antoni Duran i Lleida, secretari general de CiU, ha dit avui, en una entrevista a El món a RAC1, que:

- "Jo sóc dels que sempre he dit que la immigració és un problema i que cal afrontar-la. No simplifico i no sóc dels que diuen que només drets i papers. Jo també parlo de deures."

- "Jo no sóc qui per decidir els pactes de Badalona. Ho decidirà la gent [de CiU] de Badalona. Ara bé, en el programa de govern no hi cabrà cap posició que sigui aquesta que reflecteixen les paraules del senyor Fernández Díaz."

- "No parlo de pactes, de si pactarem o no amb el PP, això ho ha de decidir cadascun en el seu indret."

- "Em situo equidistant entre aquests de l'esquerra [...] i entre aquells que en fan pura demagògia en campanya electoral."

- "Amb el cor, admetria a tothom. Però amb el cap és impossible integrar tothom que vulgui venir."

- "Aquí no hi ha normativa que es compleixi. [...] He denunciat al Congrés que la frontera dels Pirineus era un colador de gent que venia de fora."

- "No qüestiono Schengen, de cap de les maneres. [...] Schengen no permet que una persona irregular que hagi entrar en un país, entri en un altre. [...] No té res a veure amb Schengen."

- "Aquestes darreres paraules del PP són exactament del mateix estil que Plataforma per Catalunya."

- "El discurs del PP és, de moment, de dues persones. I cal veure si aquest discurs el manté com a partir arreu de Catalunya."

- "Les decisions a nivell municipal les prenen els nostres comitès executius a cada municipi."

- "No puc parlar en nom de pactes perquè estem en campanya electoral i no hi ha hagut cap executiva per analitzar unes paraules concretes del senyor Fernández Díaz o per analitzar una política concreta a Badalona."

- Sobre les declaracions de Josep Maria Vila d'Abadal al diari Ara i a RAC1: "Respecto aquesta posició [que no vulgui que ni Artur Mas ni Josep Antoni Duran i Lleida] però em sap greu. He contribuït molt a Vic. [...] L'obra pública que s'ha fet per part de l'estat ha estat una contribució parlamentària que personalment he fet de cara a la ciutat de Vic."

- "Si l'alcalde no ens hi vol [a Vic], no ens hi vol. Ell sap què fa i cal respectar-ho. Punt i final."

- "Jo em retiraré quan, en consciència, cregui que m'haig de retirar, no quan ho digui l'alcalde de Vic."

josep-antoni-duran-lleida-1

00:00 00:12
00:00 00:12