La competència
Ara, de 1:05 a 2 h
La competència
amb Òscar Andreu i Òscar Dalmau
En Directe
I després, de 2 a 3 h
Vostè primer
amb Marc Giró

"El Barça ha de decidir si és més que un club o si és un club més"

xavier-sala-martin

00:00 19:11
00:00 19:11

L'ex tresorer del Barça, Xavier Sala i Martín, demana a l'actual directiva que decideixi "si som més que un club o un club més", en relació al patrocini a la samarreta de Qatar Fundation. Sala i Martín també ha desmentit que el club no tingui diners: "la situació econòmica del Barça és bona", ha dit.

Xavier Sala i Martín, ex tresorer del Barça, també ha dit que:

- "Freedomhouse.org [diu que], en un rànking de l'1 al 7, on 7 és el màxim de dictadura i 1 el màxim de llibertat, [...] Qatar té entre 5 i 6. Espanya té 1 i EUA té 1."

- "No hi ha igualtat entre homes i dones, hi ha esclavatge, hi ha en cens 1.500.000 de ciutadans, només 200.000 poden votar. [...] Hi ha diaris privats que, en el consell d'administració, hi ha d'haver un membre de la família reial."

- "Això no és democràcia."

- "Tampoc hem de ser hipòcrites i hem d'entendre que a Qatar, a Dubai, als Emirats, a la Xina, que tampoc són lliures, hi portem les nostres empreses."

- "Les federacions de tot el món han fet els ulls grossos i li han donat un Mundial, els governs de tot el món fan els ulls grossos i li compren petroli, les Nacions Unides fan els ulls grossos i els tenen com a membre com si no passés res. Culpabilitzar el Barça de fer una cosa que fan tots no em sembla correcte."

- "El Barça ha de decidir si [...] som més que un club o som un club més."

- "Aquesta decisió legítima que ha de prendre la junta directiva ha de ser amb assumpció total de responsabilitats. No es poden donar les culpes als demés. No es pot dir falsament que es necessita això per qüestions de diners. No és veritat."

- "La situació econòmica del Barça és bona. El que ha passat és que el senyor Faus va agafar els comptes que havíem presentat nosaltres, els va reformular, va agafar tot d'ingressos que estaven a l'any passat i se'ls van apuntar ells per aquest any, i totes les despeses d'aquest any, els van apuntar allà. Això és un canvi de data. Els ingressos hi continuen sent. Apareixeran en un any o en un altre. No és que hagin desaparegut."

- "Si l'any passat hi va haver 70 milions de dèficit, enguany hi haurà 70 milions de beneficis perquè l'únic que han fet és canviar-ho de data."

- "Els salaris del Barça són 235 milions. El Barça ingressa 450 milions. Què vol dir que no pots pagar salaris?"

- "Aquí s'està fent passar bou per bèstia grossa. No és només [publicitat a la samarreta], més uns partits amistos, més una sèrie de coses que, si les comptes per separat, ja veurem. Això és un paquet."

- "Estem associant la marca, constantment, cada diumenge, quan surti a tot el món, el Messi, fins ara, ho feia amb un logo que posava Unicef i ara posarà Qatar. [...] I la decisió que prengui [la directiva] és perfectament raonable i entenible i demostrarà quins són els valors."