No ho sé
Ara, de 20 a 22:30 h
No ho sé
amb Anna Vallhonesta
En Directe
I després, de 22:30 a 1:05 h
Tu diràs
amb Aleix Parisé
Barça Femení juga a RAC+1
En Directe
Barça Femení juga a RAC+1
Barça vs. Brann
En Directe

Els catalans marxarem de vacances "tard i amb pressupost previ"

turisme

00:00 18:50
00:00 18:50

Vacances sí, però sabent el que gastarem. Aquesta és la tendència de la temporada d'estiu que ens han explicat el director general de Turisme, Joan Carles Vilalta, i el president de l'Associació d'Agències de Viatges, Francesc Carnerero. Segons la Generalitat, "les estimacions per aquesta temporada són iguals o millors que la passada".

El director general de Turisme, Joan Carles Vilalta, també ha dit que:

- "Previsions no en fem mai, [...] la gent contracta cada vegada més a ultimíssima hora. [...] Les coses van prou bé."

- "Fins al mes de maig, la gent està gastant més que l'any passat. Tenim un increment de més d'un 8% respecte del que s'havia gastat l'any passat."

- "Rebem més de dos milions de creueristes. [...] Barcelona és inici i final [dels creuers]."

- Hem notat un increment del turisme català a Catalunya.

- "Els catalans rebem una quarta part dels turistes estrangers que rep l'estat espanyol. [...] Catalunya està per davant de la Toscana."

- "[El sector] ocupa més de 400.000 persones."

- "El gran mercat que va salvar la temporada l'any passat va ser el català, també l'espanyol, [...] però hem de recordar que dels 27 milions de turistes que rebem la meitat són turisme estranger."

- "Hem frenat la caiguda del mercat francès i estem en números pràcticament com l'any passat i, probablement, notarem un cert repunt."

- "Hi ha mercats que s'estan despertant. El mercat rus [...] gairebé triplica l'estada i triplica la despesa dels altres [mercats]."

- "[El turisme com el de Saloufest] és un cas absolutament minoritari. [...] A Catalunya hi cap tothom, el que no hi caben són comportaments incívics."

- "El que s'ha de tallar de soca-rel són els comportaments incívics. [...] Si no els impedeixes, sí que poden tenir un efecte crida."

- "Barcelona rep més de 6 milions de turistes l'any. La seguretat ens preocupa a tots. [...] No se'ns pot escapar de les mans. [...] Però som una destinació segura."

- "És molt important el tracte que reben després [d'haver estat víctimes d'un furt, robatori, etc.]."

Francesc Carnerero, president de l'Associació Catalana d'Agències de Viatges, també ha dit que:

- "La gent no renuncia a fer vacances però 'sabent el que es gasta, no gastant menys'."

- "L'any passat ja es va notar la tendència de reduir el període de vacances, [...] amb destinacions més a prop. [...] El tema d'última hora [...] també estarà molt present aquest [any]. [...] No és perquè sigui més barat, sinó perquè la decisió de compra s'espera a última hora."

- "El 40% dels catalans fem vacances a casa i un 40% se'n va a localitats properes a casa. [...] L'altre 20% se'n va lluny."

- No parlaria de destinacions estrella, parlaria de destinacions curioses: "Islàndia. [...] El volcà ens va fer la guitza a l'abril però [...] es va posicionar en el mapa. [...] S'ha incrementat la demana d'Islàndia."

- Estem notant un auge evident en els creuers. "Els creuers s'han socialitzat. [...] És un producte madur i que encara està creixent."

- "No es pot promocionar una localitat com a destinació de borratxera."

- "S'ha de reforçar i s'ha d'insistir [en els mitjans de seguretat per als turistes]."