Versió RAC1
Ara, de 15 a 20 h
Versió RAC1
amb Toni Clapés
En Directe
I després, de 20 a 22:30 h
No ho sé
amb Anna Vallhonesta

El Moianès consultarà els veïns

dionis-guiteras

00:00 05:23
00:00 05:23

Foto: elmoianes.net

RAC1 avança que els deu alcaldes del Moianès convocaran una consulta als veïns per preguntar-los si volen ser una comarca, basant-se en la nova llei de consultes. Han acceptat la proposta que els ha fet la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega. L’alcalde de Moià, Dionís Guiteras, està “convençut” que en aquesta consulta guanyaria el . Ara bé, admet que es podria trobar amb l’entrebanc del TC, si tomba la llei de consultes.

L'alcalde de Moià, Dionís Guiteras, també ha dit que:

- "Sí [seria una consulta no vinculant]. Hi ha un expedient administratiu per a la creació d'una comarca. El Departament de Governació ja ha acabat el tràmit i ara hi ha el compromís del govern de presentar-lo al Parlament en breu. I aprofitant que tothom té ganes de votar i decidir el futur, fem una consulta a la població no vinculant també."

- "Estic convençut que guanyarà el ."

- "El més lògic és preguntar si es vol o no vol formar part de la comarca del Moianès. Però encara hem de parlar de la pregunta. És una qüestió molt important."

- "La data no depèn ni del govern ni de nosaltres. El govern ens presentarà un full de ruta en breu i després ja buscarem la data."

- "Tenim la voluntat de fer-ho, estem d'acord amb el govern de fer-ho, però hi ha condicionants que no controlem nosaltres, com el que faci el Constitucional amb la llei de consultes."

- "Volem ser la 42a comarca per seguir tenint una eina de reconeixement polític per seguir amb la feina mancomunada que estem fent des de fa 20 anys."

- "Com que ballem entre tres comarques i tenim un consorci que fa 20 anys que treballa mancomunadament creant riquesa, llocs de treballar i donant solucions als problemes de la gent, la nova llei LRSAL farà desaparèixer això i no volem que desaparegui."

- "És probable [que altres zones vulguin demanar ser comarca] si tenen una lògica econòmica, social, geogràfica i política. És una manera de donar serveis a la gent amb molta més proximitat i més eficiència econòmica."

- "En dos anys, a Moià, hem reduït 150 punts el deute."