No ho sé
Ara, de 20 a 22:30 h
No ho sé
amb Anna Vallhonesta
En Directe
I després, de 22:30 a 1:05 h
Tu diràs
amb Aleix Parisé

El món se la juga a Copenhaguen

Error 500

Error 500

En Frederic Ximeno, director general de Polítiques Ambientals i Sostenibilitat, i en Miquel Bernis ens han explicat què en pot sortir de la cimera de Copenhaguen sobre el canvi climàtic.  Més de 100 caps d'estat i de govern i 25.000 delegats de 192 països negociaran el camí a seguir per reduir les emissions de gas contaminant a l'atmosfera. És una qüestió ambiental que ens afecta en molts altres àmbits com ara l'econòmic.

Els Estats Units i la Xina són els dos principals emissors del món i no han estat implicats en el primer compromís de Kyoto, és per això que ara tothom els assenyala com els dos grans responsables de l'èxit o el fracès de la trobada. I és que aquests dos països sols ja sumen el 50% de les emissions.

Frederic Ximeno ha explicat que "cal un canvi radical cap a l’eficiència i l’estalvi" i que "hem d’abandonar progressivament els combustibles fòssils". Fent una previsió de futur no gaire llunyà, el director general de Polítiques Ambientals i Sostenibilitat de la Generalitat ha pronosticat: "jo crec que l’energia que haurem de consumir costarà més diners. Per afrontar aquest augment haurem de reduir-ne el seu consum."

Pel que fa a Catalunya i la resta de l'estat espanyol, Ximeno ha apuntat que s'està treballant en una bona línia. En tot cas ha destacat que "una flor no fa estiu" a l'hora de valorar que Espanya hagi reduït les emissions de CO2 entre el 7% i el 9% respecte els nivells de l'any passat. Sí que ha considerat, però, que "és una dada esperançadora".