La competència
Ara, de 1:05 a 2 h
La competència
amb Òscar Andreu i Òscar Dalmau
En Directe
I després, de 2 a 3 h
Vostè primer
amb Marc Giró

El PSC de Badalona, a favor del 9N

jordi-serra

00:00 05:07
00:00 05:07

Foto: La Vanguardia

El grup municipal del PSC de Badalona ha votat a favor de la moció en suport de la consulta del 9-N. D'aquesta manera Badalona, la tercera ciutat de Catalunya i governada en minoria pel PP, s’afegeix als 830 municipis que defensen la consulta del 9-N. Jordi Serra, responsable del PSC a l'Ajuntament de Badalona, defensa el vot a favor "perquè volem que es voti, i que es voti d'una manera legal, acordada i vàlida".

Jordi Serra, cap del grup municipal del PSC de Badalona, també ha dit que:

- "Després d'una tarda de negociacions i d'arribar a un acord de presentar esmenes en el ple, hem posat la nostra posició dins d'aquesta moció (no és exactament la mateixa que la de l'AMI) i, per tant, l'hem votada a favor."

- "Hem votat a favor perquè volem que es voti i es voti d'una manera legal, acordada i vàlida."

- "Les realitats municipals també són diferents. Entenc que és lògic i normal que dins d'una llibertat de vot i d'expressió hi hagi diferents posicions que reflecteixen les realitats municipals del PSC."

- "No tindrem cap problema [amb la direcció nacional del PSC]. A més, Badalona és una mica excepcional dins del marc. El PP es pren Badalona com si fos el seu feu, i crec que també s'ha de demostrar que la posició política del PP no és la majoritària a la ciutat. I, per tant, els que defensem una tercera via, que per nosaltres és l'única via, hem de fer un esforç de negociació i d'acord per aïllar les posicions intransigents del PP, i això no em portarà cap problema amb la direcció del partit, al contrari."

- "Crec que un pacte preelectoral en contra [de GarcíaAlbiol] seria un gran error. Ajuntar totes les forces per anar en contra del PP és un error. Nosaltres ens presentarem amb els nostres candidats i les nostres propostes."

- "El que es veu avui és que l'acord entre les forces progressistes és possible. Hi ha una majoria social i política, dins i fora de l'Ajuntament, que pot fer que el PP no torni a guanyar a Badalona. El més intel·ligent és que cadascú es presenti amb les seves sigles."