El món a RAC1
Ara, de 6 a 12 h
El món a RAC1
amb Jordi Basté
En Directe
I després, de 12 a 13 h
La competència
amb Òscar Andreu i Òscar Dalmau

"Els catalans han de votar digui el que digui el Constitucional"

carles-puigdemont

00:00 10:21
00:00 10:21

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, diu que els catalans han de poder votar peti qui peti. Argumenta que el Constitucional no pot ser un impediment perquè el país decideixi el seu futur. Però sobre les discrepàncies a CiU entre els partidaris de respectar el que digui el TC i els que volen tirar pel dret diu que aquest debat no és de blancs i negres, sinó que hi ha molts grisos.

Carles Puigdemont, alcalde de Girona, també ha dit que:

- [Consulta]: “Aquest no és un procés binari de 0 i 1, de blancs i negres, de bons i dolents. És un procés complex i admet molts matisos. Ho deia el mateix conseller Santi Vila: ‘no podem fallar a la gent’. Una cosa és clara: els catalans hem de votar digui el que digui el Tribunal Constitucional.”

- “Previsiblement, el Tribunal Constitucional voldrà fer una funció d’àrbitre en un moment determinat, però en tot cas serà un àrbitre que ja sabrem cap a on es decantarà. Amb el que ens hem de posar d’acord tots plegats és que l’àrbitre siguin les urnes."

- [Trens Diada]: “Lamento que no s’hagin posat les facilitats que s’haurien d’haver posat en un país normal i en una gran mobilització com la que hi haurà.”