El Barça Femení a RAC1
Ara, de 13 a 16 h
El Barça Femení a RAC1
Barça vs. Chelsea
En Directe
I després, de 16 a 17 h
Superesports
amb Xavi Puig

The Santperencs viatjaran als EUA

carlos-mateo

00:00 06:57
00:00 06:57

Imatge: La Vanguardia | Imma Sainz de Baranda

Una història meravellosa. Els quatre joves estudiants de Sant Pere de Torelló que s'havien quedat sense recursos per anar a la gran final d'un concurs de ciència podran viatjar als Estats Units. Avui, que era el dia límit, La Vanguardia publicava la seva història: els quatre joves, campions d'Espanya de Robòtica, no tenen diners per anar a la gran final. Necessitaven 9.000 € per costejar un viatge que la família no podia pagar. Mentre entrevistàvem el pare d'un dels nens, el Carlos Mateo, Gas Natural s'ha ofert en directe per finançar el viatge.

El pare d'un dels menors, Carlos Mateo, ha explicat en una entrevista a El món a RAC1 després de saber que Gas Natural s'ha ofert per pagar el viatge als Estats Units que:

- "Tinc uns nanos que són molt bons i segurament s'ho mereixen!"

- "Estic fora de lloc. Desbordats. Casa nostra sembla una centraleta. Ens truquen els mitjans, gent que vol donar diners, la família. La notícia ens ha desbordat."

- "Encara no hem parlat amb els nanos. Les estrelles no saben res, al final són gairebé víctimes!"

[A Gas Natural] "Moltes gràcies! Ens heu agafat per sorpresa. Sou una empresa gran. Aquestes possibilitats les han de bellugar les persones. Feu possible un camí que ens era inesperat. Els nanos es mereixien anar als Estats Units, tot i que estaven disposats a anar a Alemanya. Aprendran molt, i vindran en un núvol. Gràcies!"

- "Aquest és un projecte d'estudi. Per a ells això seria una bomba. Tenen una motxilla molt plena de coneixement. Els han centrat en aquesta assignatura de robòtica, per la First Lego League, però la seva continuïtat són els estudis del dia a dia. Són nanos que fan robots espectaculars i que són molt bons."

Jordi Garcia Tabernero, director general de comunicació de Gas Natural Fenosa, ha explicat que:

- "Som una empresa arrelada en el territori, i podem ajudar en aquests projectes. No ens ho hem de plantejar ni cinc minuts. Llegint La Vanguardia i escoltant la tertúlia hem pensat a valorar el talent i l'esforç. La notícia és que l'esforç té premi."

- "Estem contents de fer realitat aquest somni i estem segurs que ens representaran molt bé als catalans."

gas-natural

00:00 02:08
00:00 02:08

pare-gas

00:00 07:33
00:00 07:33