Via lliure
Ara, de 7 a 13 h
Via lliure
amb Xavi Bundó
En Directe
I després, de 13 a 16 h
El Barça Femení a RAC1
Barça vs. Chelsea

"Depurarem responsabilitats"

manel-prat

00:00 17:29
00:00 17:29

El director general de la Policia, Manel Prat , ha anunciat a El món a RAC1 que obriran una investigació per aclarir les agressions a dos joves aquest dimecres a Tarragona, una de les quals a un noi de 13 anys que veiem a les imatges, i l'altra una doble agressió a una jove. Els Mossos “depuraran responsabilitats” pels dos menors ferits a Tarragona, ha dit Prat. "Les imatges del noi a Tarragona em fan mal als ulls". En els pròxims dies es tancarà la investigació.

En una entrevista a El món a RAC1, Manel Prat també ha dit que:

- "Els Mossos 'depuraran responsabilitats' pels dos menors ferits a Tarragona."

- “No seria la primera vegada, hem expulsat set antiavalots.”

- “Sí, les imatges del noi a Tarragona em fan mal als ulls. Considerem que és fruit d’unes circumstàncies no premeditades ni buscades. El nen de 13 anys forma part d’un piquet davant d’un centre comercial on hi ha barricades i s’estan llançant objectes a la policia.”

- “No li puc garantir que el nano de 13 anys llancés objectes. Però sí que formava part del piquet.”

- "L’actuació policial va consistir amb una càrrega policial en què, per mala sort, se li va provocar un trau al noi. L’acció sobre el nen de 13 anys és un fet involuntari fruit d’un rebot de la porra.”

- “Obrirem una investigació per aclarir aquests esdeveniments i prendrem les mesures oportunes. I si hem de depurar responsabilitats ho farem. No seria la primera vegada.”

- “Afers Interns i els comandaments territorials dels Mossos vindran a declarar per aclarir les circumstàncies dels fets.”

- “La investigació podria durar entre un i dos mesos, depenent de la complexitat de la investigació. També hi haurà una denúncia per part dels pares.”

- “L’actuació sobre la noia just després de l’acció del noi encara és més reprovable que la pròpia actuació sobre el noi. També s’haurà de veure si està justificada.”

- “Defensem l’actuació policial quan cal, però també actuem quan les coses no es fan bé. Hem expulsat set agents antiavalots per mala praxi i ho hem fet amb discreció.”

- “La valoració del Departament d’Interior de la vaga és força positiva, malgrat que hi ha episodis puntuals que poden aixecar alguna queixa.”

- “Hi ha 30 detinguts, 4 dels quals menors. Veurem com queda perquè hi pot haver més detinguts en les pròximes hores.”

- “Al vespre, a la Via Laietana, nosaltres mateixos vam atropellar un mosso i li vam partir la tíbia i el peroné. En fred tot és molt fàcil de valorar. Estan entrenats per ser freds i aguantar actuacions d’aquest tipus, però malgrat això, aquestes coses passen.”

- "Després de la vaga del 29 de març vam arribar a la conclusió que calia incrementar els efectius de la Brigada Mòbil (antiavalots). A mitjans de l'any que ve tindrem cent efectius més d'ordre públic."

- "Els mossos no amaguen el número d'identificació. No se'ls pot veure perquè el porten sota l'armilla, igual que els de Trànsit el porten sota l'armilla reflectora o als de la científica els queda sota el mono blanc."

- "Des que hi ha la nova delegada del Govern espanyol les relacions són més difícils".