Versió RAC1
Ara, de 15 a 20 h
Versió RAC1
amb Toni Clapés
En Directe
I després, de 20 a 22:30 h
No ho sé
amb Anna Vallhonesta

Desallotjament a cops

manel-prat

00:00 09:13
00:00 09:13

Amb la intenció de "netejar la plaça i retornar-la a les condicions de salubritat" normals, els Mossos d'Esquadra estan desallotjant el campament dels indignats des de les set del matí. A El món a RAC1 us estem explicant el que passa, al mateix temps que hem connectat amb la Plaça Ricard Viñas de Lleida.  El director general de la Policia, Manel Prat, ha assegurat que "no és un desallotjament, sinó un acte de neteja", mentre els indignats han denunciat la brutalitat de la policia, que vol evitar que els materials requisats puguin posar en perill la seguretat de les possibles celebracions.

El director general de la Policia, Manel Prat, ha explicat a El món a RAC1 que:

- És una operació de neteja per tornar a les condicions d'higiene i de salubritat normals a la Plaça Catalunya. No és un desallotjament. És comparable a l'entrada dels cossos de neteja a la platja de matinada a la revetlla de Sant Joan.

- A Lleida també ens havien demanat una intervenció i l'hem feta a la mateixa hora.

- La gent que va fora podrà tornar. Volem deixar la plaça en una situació immaculada. Desmuntem el campament. No hi haurà problema per tornar a acampar. Per la possible celebració de demà havíem de garantir uns mínims de seguretat per la gent de Canaletes. Hi havia bombones de butà, pals, eines per l'hort que podien ser un perill.

- Els ordinadors també ens els hem endut perquè s'ha desmuntat el campament. Hem de tornar la plaça a la situació de normalitat. Actualment hi havia problemes de salubritat.

- En aquests moments garantim que els mitjans de la neteja puguin retirar el que hi ha. Necessitarem 14 camions d'escombriaries per netejar la plaça. La gent de l'acampada i els que els donen suport impedeixen la feina a aquests camions.

- Deixarem la plaça neta i acabarem la feina. Hi ha unes 200 persones acampades, i un miler aproximadament a fora.

- M'agradaria que cap al migdia es tornés a obrir la plaça, però dependrà de com evolucionin els esdeveniments.

- Nosaltres vam planificar que a les sis del matí era una bona hora. Però hem sortit més tard.

També hem parlat amb dues indignades, des de Barcelona la Pati, i des de Lleida, la

Laura.

Pati

"A las seis de la mañana han avisado del desalojo. A las siete un monton de furgonetas de los Mossos. Se llevan nuestras cosas, y estamos aguantado para que no se lleven las cosas. Los Mossos arremeten contra la gente. Ahora nos hemos puesto aquí para aguantar. Estan pegando un chico en la pierna".

Laura

"Ara mateix acompanyo una de les ferides al metge. No t'ho sé dir quants, però hi ha ferits. Jo he anat cap allà i m'han dit que a les 7:30 ho desallotjaven. Ens han estirat com a cebes i arrossegar per terra. Ho han tirat literalment. No han desmuntat res. Suposadament ens ho tornaran. Convocarem assamblees per prendre la plaça".

indignats

00:00 08:58
00:00 08:58