RAC1 migdia
Ara, de 14 a 15 h
RAC1 migdia
Núria Travesa i Xavi Rocamora
En Directe
I després, de 15 a 20 h
Versió RAC1
amb Toni Clapés

"Els pakistanesos que van votar tenen una ideologia progressista"

carles-marti

00:00 16:10
00:00 16:10

Foto: ACN

El primer secretari del PSC de la federació de Barcelona, Carles Martí, justifica que els pakistanesos que van votar en les primàries de dissabte a Barcelona ho van fer per ideologia: "Són persones que la seva ideologia és una ideologia progressista, socialista". Martí garanteix que la votació va ser legal, però avança, això sí, que s’hauran d’introduir “més garanties i més capacitat de filtratge” a futurs processos de primàries. Antoni Lozano i Albert Sort han denunciat les irregularitats que van veure.

Carles Martí, primer secretari del PSC de la federació de Barcelona, també ha dit que:

- "També hem vist militants d'altres partits que han vingut a votar."

- "El que vam comprovar són dificultats idiomàtiques, però aquestes persones tenien una referència. Havien estat a actes, amb militants del partit, amb gent de candidatures... Són persones que la seva ideologia és una ideologia progressista, socialista, igual que ho han fet persones d'altres nacionalitats."

- "Els pakistanesos no han votat tots Jaume Collboni. Ho sé perquè en conec i m'ho han dit."

- "Ni tota la comunitat pakistanesa va anar a votar ni tota la comunitat pakistanesa pensa igual. I dins de la comunitat pakistanesa n'hi ha que són d'esquerres i socialistes."

- "El 98% dels que van votar no eren pakistanesos. No crec que el procés s’embruti per aquestes circumstàncies."

- "Les primàries han estat obertes, ha vingut a votar tota la gent que ha volgut, i el resultat és el que és."

- "M’hauria agradat que hagués vingut a votar més gent."

- [Introduiran canvis en el reglament per a properes primàries?] "Efectivament. Aquest era el reglament d’aquestes primàries. Quan hàgim acabat, les analitzarem i marcarem els nostres punts específics per un altre reglament: més garanties, més capacitat de filtratge perquè tothom pugui venir, però alhora tingui el sentiment que es fa el que toca i com toca. Introduir els canvis que es creguin oportuns."

lozano-i-sort

00:00 06:05
00:00 06:05