Versió RAC1
Ara, de 15 a 20 h
Versió RAC1
amb Toni Clapés
En Directe
I després, de 20 a 23 h
L’Espanyol juga a RAC1
Burgos - Espanyol

Javier Faus, l'instigador de l'embrió de l'acció de responsabilitat

sala-i-martin

00:00 13:31
00:00 13:31

L'ex directiu del Barça, Xavier Sala i Martín, acusa Javier Faus de ser qui ha construït el "fals espectacle de la catàstrofe econòmica" del Barça en què es basa l’acció de responsabilitat contra la junta de Joan Laporta. I afegeix que Josep Maria Bartomeu "menteix" i fa "populisme" quan diu, precisament, que seria populista no haver recorregut la sentència del jutge.

Xavier Sala i Martín també ha dit que:

"Em sembla normal que [la junta directiva del Barça] ho recorri. Ells s'han posat en la trampa que els ha parat el Faus a la resta dels directius. S'han fet la pel•lícula que l'economia del club estava molt i molt malament i ells, els àngels salvadors, l'han salvat"

"Vista la catàstrofe esportiva -van heretar el millor equip de la història i tots veiem què ha passat-, vista la catàstrofe social -el Barça té a la samarreta el nom d'un país que finança els assassins de l'Estat Islàmic-, davant de la catàstrofe de perdre gairebé 30.000 socis des que va marxar Laporta, el desprestigi d'haver perdut Unicef, d'haver tornat els Boixos Nois... Vist tot això, ells han muntat un relat basat en què van heretar una situació econòmica catastròfica i ells ho han arreglat"

"Ve el jutge i els diu que no és veritat que el senyor Laporta perdés diners, no és veritat que la situació econòmica fos tan catastròfica, i se'ls ha esconyat tot. L'única cosa bona que havien fet era l'economia i ara resulta que és fals. Gairebé estaven obligats a recórrer"

"Faus és qui ha sortit sempre a dir això, és qui sempre parla de la gran catàstrofe econòmica, és qui va reformular els comptes, és qui va mentir dient que quan van arribar no hi havia diners i van haver de demanar un crèdit, cosa que és mentida... L'espectacle de la catàstrofe econòmica és cosa del Faus, sí"

"Crec que [Bartomeu] menteix [quan diu que deixar estar l'acció de responsabilitat hagués estat populista]. El que és populista és dir que no volem fer mal, no volem anar en contra de ningú però els portarem als tribunals i, en cas que surtin perdedors, ja els perdonarem. Això és populisme"

"Aquest judici era un judici de responsabilitat. Laporta només dóna pèrdues en el total del seu mandat si se sumen els 63 milions de la temporada del 2003, quan la nova junta [amb Laporta al capdavant] diu que els jugadors que hi havia no valen res perquè no els faran servir. Les persones que hi havia en aquella junta de Laporta són qui van prendre aquesta decisió. I entre aquelles persones hi havia 5 directius que avui són a la junta: Bartomeu, Faus, Moix i Sandro Rosell. M'agradaria que li preguntéssiu al Bartomeu si realment creu que les pèrdues que van provocar les seves decisions són responsabilitat meva, per exemple, que vaig arribar a la junta sis anys més tard. M'agradaria que respongués sense que se li escapés el riure"