Tu diràs
Ara, de 22:30 a 1:05 h
Tu diràs
amb Aleix Parisé
En Directe
I després, de 1:05 a 2 h
La competència
amb Òscar Andreu i Òscar Dalmau

"Només he dut corbata una vegada"

david-fernandez

00:00 29:37
00:00 29:37

En el programa d'avui, hem conegut la cara més personal del diputat de la CUP David Fernàndez. Per exemple, hem sabut que té més d'un centenar de samarretes amb missatges o eslògans reivindicatius, o que només ha dut corbata una vegada. Va ser pel casament del seu germà bessó, que es va casar per l'església. Fernàndez, però, es confessa com una "persona atea i laica". En l'àmbit polític, el diputat ha assegurat que no repetirà com a candidat, encara que la CUP es presenti sota unes altres sigles.

David Fernàndez, diputat de la CUP, també ha dit que:

- "Les eleccions haurien de ser immediatament. Com més aviat, millor. Vist el resultat del 9 de novembre, s'hauria de renovar el mandat democràtic per avançar cap a una convocatòria plebiscitària constituent."

- "Sí, està plantejat [presentar-se sense les sigles de la CUP]. Està sobre la taula. El nom no fa la cosa. El que ens interessa és sumar en aquest procés de ruptura democràtica, d'alliberament nacional, de transformació social, i pensem que com més hi podem aportar és sortint dels espais de confort i buscant noves complicitats que s'impliquin en aquest procés per la llibertat política i la justícia social."

- "Penso que no [em tornaré a presentar encara que la CUP es presenti amb unes altres sigles] des d'un punt de vista ètic i polític. Nosaltres vam prendre unes compromisos el 2012 en aquest sentit."

- "Si em diguessis com a CUP, ho tinc clar. Quan engegues un nou espai polític, s'obre el debat, però penso que no serà així."

- "Jo personalment penso que no. És una decisió política compartida i personalment la comparteixo. I penso que puc aportar més des de fora que des de dins."

- [Sobre la Via Claver] "La CUP no es presenta ni té previst presentar-se a eleccions de marc estatal. Jo la veig amb bons ulls des del punt de vista d'accelerar la desconnexió i una forma de visualitzar que ja estem construint un altre marc i una altra institucionalitat política comuna. I com que venim de l'escola de la desobediència civil, tot el que sigui abstencionisme actiu, boicot com a forma de denúncia, em sembla amplament interessant."

- "Al País Basc, la Constitució no va guanyar mai, perquè es va cridar a l'abstenció."

- "Ara seria bastant més dur. Només ha passat un any, i ens hem quedat curts. Per seguir amb la metàfora, com ha anat, calia una sabateria sencera."