Viatja Bé
Ara, de 17 a 18 h
Viatja Bé
amb Esther Muñoz
En Directe
I després, de 18 a 20:30 h
Superesports
amb Xavi Puig

Cardenal veu "poc creïble" que el Barça ignorés que incomplia la llei FIFA

miguel-cardenal

00:00 34:16
00:00 34:16

El president del Consell Superior d'Esports, Miguel Cardenal, no es creu que el Barça no sabés que incomplia sistemàticament la normativa sobre els traspassos de jugadors menors d'edat de la FIFA. Ara bé, afegeix que aquesta norma té punts que no són raonables. D'altra banda, alerta que la compra de partits pot fer tant de mal al futbol com el dopatge al ciclisme.

Miquel Cardenal, president del Consell Superior d'Esports i secretari d'Estat per a l'Esport, també ha dit que:

- "Les televisions són les que aporten a molts dels equips un percentatge molt significatiu dels ingressos. Ells poden dir que volen uns altres horaris, però també tindrien uns altres ingressos, molt inferiors. I donada la situació financera dels equips espanyols, amb uns ingressos que els permet fer front al seu deute..."

- "S'ha de preguntar a la televisió de pagament. Però són ells els que programen els horaris en funció del que més rendiment els dóna."

- "Cal temps però s'esbrinarà com van entrar els Ultras Sur al camp del Getafe, aquest diumenge."

- "És possible eradicar els violents dels estadis de futbol."

- "Els ultres del Madrid per entrar a un camp de futbol han de fer-ho com a visitants. Això demostra que tenen les coses molt difícils. El que abans era normal, per ells, ara és excepcional."

- "El temps li demostra a Luis Enrique que no té raó. Pagar l'entrada no et dóna dret a insultar a la gent."

- "Quan hi ha aquest tipus de cants als estadis, la resta de públic els ho retreu. No volen que es canti això [insults a futbolistes, per exemple]."

- "Em sembla molt bé que la RFEF es decideixi a actuar sobre la violència als estadis. Tant de bo ho haguessin fet abans. El que no entenc és això, per què no s'hi van posar abans. També m'agradaria que fes un grup de treball per lluitar contra aquells que compren partits i també un altre sobre la situació econòmica dels clubs de futbol. Crec que és imprescindible."

- "Hi haurà més notícies en poc temps sobre la lluita contra el frau en la compra de partits de futbol. Ens ho hem de prendre molt seriosament."

- "De la participació del president de la RFEF sobre els fets del 30 de novembre, se n'ha parlat molt i no diré res més. L'última vegada que vaig parlar amb ell va ser al desembre."

- "No he sentit a parlar d'aquests temes a la RFEF o al sindicat dels jugadors de futbol. M'agradaria escoltar-los parlar de la compra de partits. Ho podria comparar amb el dopatge i el ciclisme. Si no s'hi posen, pot fer-li tant de mal com el dopatge al ciclisme."

- "Sempre que hi ha hagut una acusació contra un equip espanyol, he intentat sortir a defensar-lo. I això vaig fer amb l'article a El País."

- "El cas de la FIFA mereix una reflexió àmplia. Som un país que hem rebut a centenars o milers de persones que han vingut a Espanya a buscar un futur millor. I els estem dient que no poden jugar a futbol federat fins que no facin 18 anys? No em sembla raonable. Des d'un punt de vista social, em preocupa resoldre aquest tema que afecta a tants nens. Està justificat, sí, però la solució que es dóna al problema té uns costos massa elevats. És una norma que té bona intenció, però amb el pas del temps hem de buscar la mateixa finalitat però intentant evitar situacions absurdes [com les d'equips que no inscriuen els jugadors però els fan jugar competicions no oficials]."

- "La LFP ha estat l'entitat més proactiva en la lluita contra els fraus dels partits."

- Sobre la sanció de la FIFA al Barça: "Crec que la norma era d'una claredat meridiana i que era molt difícil no saber que s'estava vulnerant aquesta norma, com li he dit al Barça. Per això, potser, altres equips al món actuen d'una forma diferent. És poc creïble que el Barça no sabés que estava inclomplint la norma. És el que diuen els juristes que hi treballen."

- "Les apostes poden corrompre el futbol. Hem de trobar un sistema que protegeixi això. Cal proactivitat de tots els elements implicats."

- "L'Ajuntament de Barcelona sap que té el nostre suport total per ser seu d'uns Jocs Olímpics d'Hivern. El mateix que tenia Madrid pels Jocs d'estiu del 2020".

- Sobre les declaracions de Gerard Piqué, Pau i Marc Gasol, Xavi Hernández, etc. a favor del dret a decidir: "És un tema complicat. Recordi la llibertat que tenen aquests esportistes quan els ho pregunten. Sí que recordo les crítiques a Ander Mirambell per anar a un acte a favor del 12 d'octubre. Cal analitzar també on viuen i on viuen les seves famílies."