Versió RAC1
Ara, de 15 a 20 h
Versió RAC1
amb Toni Clapés
En Directe
I després, de 20 a 22:30 h
No ho sé
amb Anna Vallhonesta

Jordi Pujol canta 'Jenifer' amb Els Catarres a 'El món a RAC1'

jordi-pujol

00:00 16:55
00:00 16:55

Primer ha cantat amb Els Catarres i després li ha cantat la canya al ministre de Cultura, José Ignacio Wert. Jordi Pujol ha reivindicat la immersió lingüística com a pal de paller per integrar les onades migratòries a Catalunya. L’expresident creu que, declaracions com les del ministre de Cultura a El Mundo, estan encaminades a “fer desaparèixer el català en 40 o 50 anys”. En l'entrevista ha coincidit amb Els Catarres, i ha cantat amb ells "Jenifer".

En una entrevista a El món a RAC1, Jordi Pujol, expresident de la Generalitat ha dit que:

- "No estic d'acord amb la lletra de 'Jenifer'. Quan ell diu: 'anirem a Pont Aeri tots junts i exhibirem el nostre amor prohibit'. Si no filem prim quedaríem diluïts com a cultura perquè hi ha més gent de fora que la que hi havia fa 100 anys. Convé que no es facin barris separats, que la gent es barregi. No és dolent per al país que el de la JNC vagi amb una choni."

- "En aquest ministre se li ha de dir que vingui a Catalunya sense els prejudicis que té. Si alguna llengua és dominant a Catalunya no és el català, és el castellà. Per cada nen que em presenti a mi que no parli bé el castellà, li'n presentarà a ell 10 que no parlen bé català, malgrat la immersió. Ens hem de fer la idea que a Espanya, Catalunya és una anomalia, i la seva llengua la poden fer desaparèixer en 40 o 50 anys. I aquest ministre està al servei d'aquesta política. I nosaltres ens hi hem d'oposar."

- "Necessitem que Catalunya sigui un poble. Hi ha vingut gent diversa. Hem rebut tres grans immigracions, la dècada dels 10-20-30, la dels 60-70 i l'actual. La primera està molt estructurada. La segona no tant, però hi ha molta gent coneguda que es diuen Rodríguez i Rodríguez. El 1900 a Catalunya hi havia molts pocs Rodríguez. Avui n'hi ha més que de Pujols. Si no s'incorporen a Catalunya no serem mai més igual. Molts dels que ara es diuen Rodríguez i Puigdellivol s'han incorporat a la vida."

- "Ens juguem que el país sigui consistent. Agraeixo la cançó de la Jenifer. No és un amor prohibit ni cal anar a exhibir-lo a Pont Aeri."

- "En principi estic d'acord amb el que digui l'Artur Mas. Hi ha persones, sobretot una, que és el responsable del país, perquè és el president. Jo que li tinc molta confiança m'alineo amb el que diu ell. Ens hi porta en Wert des del punt de vista de la identitat del país. Si no haguéssim tingut immersió lingüística, que era ben rebuda pels immigrants, estaríem molt comprimits i ho hem de defensar. En Mas, amb un ofec econòmic del 8% i una política de retallades que des de Madrid no té en compte els nostres esforços, el país se'ns desfarà entre les mans."

pujol-catarres

00:00 01:31
00:00 01:31

pujol-wert

00:00 00:23
00:00 00:23