Tu diràs
Ara, de 22:30 a 1:05 h
Tu diràs
amb Aleix Parisé
En Directe
I després, de 1:05 a 2 h
La competència
amb Òscar Andreu i Òscar Dalmau

Els Clotet, en lluita contra la sida

sida

00:00 24:29
00:00 24:29

Hores abans de la cinquena edició de la Gala Sida Barcelona, ens ha visitat la família Clotet: el Dr. Bonaventura i els actors Aina i Marc. El doctor, com a responsable de l'IrsiCaixa, ha avançat que la vacuna contra la sida dissenyada al centre català es podrà començar a provar en persones l'any que ve, després d'obtenir "bons resultats" en l'experimentació amb animals. Amb Aina Clotet, també hem parlat del seu paper protagonista a Rastres de Sàndal, dirigida per Maria Ripoll i que s'estrena divendres.

El Dr. Bonaventura Clotet, president de la Fundació Lluita contra la Sida, també ha dit que:

- "Es continuen necessitant 4 milions [per seguir avançat en una vacuna catalana contra el VIH]. Però la vacuna que s'ha dissenyat a l'IrsiCaixa té molts bones possibilitats de ser provada en humans el 2015. Els resultats que hem obtingut amb els animals d'experimentació són molt bons. Això ens dóna expectatives de cara a poder avançar cap a la curació."

- "Diverses organitzacions mundials han posat l'horitzó 2020 com a data per haver avançat molt en l’eradicació de la infecció."

- "Hi ha una altra vacuna, d'Oxford, que també hem provat en persones acabades d'infectar, i el resultat, de moment, és espectacular. Ara hem d'analitzar si això serveix per buidar on s'amaga el virus."

- "En els animals d'experimentació, en ximpanzés, s'ha vist que amb una vacuna terapèutica es podria arribar al 50% en l’eradicació de la malaltia. Però caldran altres estratègies combinades amb la vacuna."