Tu diràs
Ara, de 4 a 6 h
Tu diràs
amb Aleix Parisé
En Directe
I després, de 4 a 6 h
Tu diràs
amb Aleix Parisé

"La reivindicació del títol de princesa de Girona va ser sobrera"

carles-puigdemont

00:00 19:18
00:00 19:18

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, troba que la referència de Felip VI a la princesa de Girona va ser “sobrera”. Ho va fer en la seva primera visita a la ciutat com a nou rei, després que l'ajuntament s'hi manifestés en contra. L'alcalde també confirma que durant el sopar d’inauguració del Fòrum Impulsa no es va parlar del procés, i que el Llagostera podrà jugar a Montilivi, si bé “queden uns petits serrells per tancar”.

Carles Puigdemont, alcalde de Girona, també ha dit que:

- "Jo no [vaig parlar del procés amb el rei] i mentre vaig ser a la taula tampoc. Jo diria que no se'n va parlar."

- "En general em va agradar el discurs [de Felip VI]. Era un discurs que buscava ser amable i tenir gestos de complicitat amb coses que ens preocupen. Probablement, a la part final, la reivindicació del títol de princesa de Girona sabent el debat que hi ha a la ciutat va ser sobrer."

- "Té tot el dret a dir-ho, té tot el dret a insistir que sigui investida princesa de Girona. És un dret que no li hem negat ni li negarem mai. No tenim cap inconvenient a posar el debat sobre la taula, però no sé si és el més intel•ligent tornar a insistir en aquest debat que el tenim amb els termes que l'hem expressat a l'Ajuntament de Girona i que s'expressa de manera general a la ciutat."

- "No, no vam parlar del tema. Jo no hi hauria tingut cap inconvenient."

- "La literalitat de l'acord de l'Ajuntament de Girona s'expressa en normalitat dins d'aquest debat."

- "Quan van deixar de ser reis [Joan Carles i Sofia] ja vam retirar el retrat."

- "No tenim previst posar cap retrat dels nous reis. Sincerament, crec que no cal."

- "L'impacte de l'alta velocitat ja es va notar el primer mes. S'han reduït vehicles a l'autopista i s'ha produït una proximitat de les dues ciutats."

- "El TGV ha afavorit Girona. Tenim un model prou consolidat i en sabem treure rendiment del dia a dia i dels grans esdeveniments."

- "Tinc intenció de repetir [com a candidat de CiU a les municipals de l'any que ve], però n'hem de parlar amb el partit i la federació."

- "Ha estat difícil governar en minoria, per bé que crec que ens n'hem sortit."

- "És evident que els propers 4 anys, si tenim la confiança dels gironins, però no tenim la majoria suficient, crec que el millor per a la ciutat i vista l'experiència i l'actitud de l'oposició, seria un govern de coalició. Amb qui? És molt prematur dir-ho. No s'ha de descartar ningú, ni donar per descomptat res. Poden passar moltes coses i hi pot haver moltes opcions per a la ciutat, que és el que prioritzarem."

- "En relació amb el procés, CiU està molt definida i molt cohesionada."

- [Sobre la cessió del camp del Girona al Llagostera] "Ens queden uns petits serrells, que espero que no siguin un impediment perquè el Llagostera pugui jugar a Montilivi."

- "Hi ha d'haver una inversió de gespa nova i manteniment, i qüestions puntuals com el vestidor."

- "Montilivi ha de ser la casa del Llagostera."