Tu diràs
Ara, de 22:30 a 1:05 h
Tu diràs
amb Aleix Parisé
En Directe
I després, de 1:05 a 2 h
La competència
amb Òscar Andreu i Òscar Dalmau

L'alcalde de Figueres sol al TAV: "És desolador i un desaire terrible"

santi-vila

00:00 05:12
00:00 05:12

Santi Vila ha qualificat de "lamentable" que, aquest diumenge, cap representant de la Generalitat i del Ministeri de Foment hagi assistit a la inauguració de la línia d'Alta Velocitat que connecta Catalunya amb França.

Santi Vila, alcalde de Figueres, també ha dit que:

- "Hi ha dos temes molt importants: d'una banda, fins a quin punt hem fet de nous rics com a país, i no acabem de tenir clar el concepte de l'alta velocitat. I l'altre, és com aprofitem que aquestes infraestructures ens ajudin a transformar i connectar el territori."

- "Hi ha un entusiasme molt gran [a Figueres]. En primer lloc pel que suposa simbòlicament tornar a mirar cap al nord."

- "Això ha de servir per reforçar els llaços econòmics, comercials i culturals que hi ha."

- "Les barreres administratives acaben condicionant la nostra mentalitat molt més del que ens pensem. [...] Som tan o més a prop de Perpinyà o Montpeller, però la tendència dels empordanesos és mirar cap al sud."

- "Hem d'aconseguir, com sigui, connectar amb el port de Barcelona i amb la resta d'Europa [pel que fa a les mercaderies]."

- "És desolador i un desaire terrible i impressionant [que els representants dels governs català i espanyol no hagin acudit a la inauguració]."

- "És sincerament lamentable. I amb desaires com aquest et sents contra la paret perquè no té raó de ser."

- "Vam intentar de totes maneres que la Generalitat i el Ministeri estiguessin presents ahir a Figueres."

- "A veure si al gener seran capaços de fer una inauguració una mica digna que transmeti orgull ciutadà i que enviï un missatge que realment creuen amb el corredor mediterrani."

- "El que vam fer va ser instar-los contínuament que lideressin aquest tema, que hi donessin la dignitat institucional que es mereix i la transcendència històrica que té. Però no hi va haver manera. No ens en vam sortir. I això va acabar amb un viatge més o menys informal."

- "No són maneres de començar un projecte tan milionari, tan costós."

- "Si volem que la ciutadania se'l faci seu, hauria d'haver arrencat d'una altra manera."

- "La inauguració oficial serà el 16, 17 o 18 de gener, d'acord amb l'agenda dels dos ministeris, el francès i l'espanyol."