Versió RAC1
Ara, de 15 a 20 h
Versió RAC1
amb Toni Clapés
En Directe
I després, de 20 a 22:30 h
No ho sé
amb Anna Vallhonesta

"Espanya i Catalunya són com pare i fill: no es poden separar"

santi-rodriguez

00:00 26:09
00:00 26:09

"La relació entre Catalunya i Espanya no és la d'un matrimoni que es pot divorciar. El paralelisme és el d'un pare i un fill. I el pare no es pot separar d'un fill. I un fill no es pot separar d'un pare." Ho ha dit en una entrevista a El món a RAC1, el diputat del PP Santi Rodríguez. Ha admès que "se’ns ha passat pel cap" deixar de donar suport a CiU, però "no ho fem per responsabilitat".

En una entrevista amb els tertulians Gemma Galdón, Jordi Barbeta, Vicent Sanchis i Rafael Nadal, el diputat del PP Santi Rodríguez ha dit que:

- "Ens han passat pel cap moltes coses. Quan hi ha una situació política com l'actual, en què CiU es recolza amb el PP per tirar endavant pressupostos però que després no dóna una resposta positiva, hi ha moments en què penses que has de canviar la manera de fer les coses."

- "És una situació extraordinàriament complicada i val la pena donar suport a un govern que vol endreçar les finances públiques i l'economia del país per sortir de la crisi."

- "El fet que hàgim permès l'aprovació dels pressupostos no vol dir que coincidim amb les polítiques de CiU. Però si tenim capacitat d'influència, la farem servir. Renunciar a aquesta possibilitat seria renunciar a fer política".

- [Portada ABC] "Jo no considero que hi hagi un problema. Però sí que hi ha un govern que té una determinada orientació que no és la que al PP agrada."

- "A on s'està vulnerant el dret a decidir és a Catalunya. La Generalitat no el garanteix per les famílies que volen escollir l'escola dels seus fills i tenir el castellà com a llengua vehicular."

- "La relació entre Catalunya i Espanya no és la d'un matrimoni que es pot divorciar. El paral·lelisme és el d'un pare i un fill. I el pare no es pot separar d'un fill. I un fill no es pot separar d'un pare."

- "Aquesta llei de consultes pot ser una bona eina de participació ciutadana. El problema de la consulta és que es vulgui fer servir per fer política. No podem fer preguntes sobre qüestions sobre les que no tenim competències."

- "Catalunya i Espanya no són dos elements diferents. No estem parlant d'un i un, sinó que Catalunya és Espanya. Catalunya i Espanya són bones mútuament. Juntes van millor que separades".