El món a RAC1
Ara, de 6 a 12 h
El món a RAC1
amb Jordi Basté
En Directe
I després, de 12 a 13 h
La competència
amb Òscar Andreu i Òscar Dalmau

"Estic content que Gallardón es retiri"

xavier-trias

00:00 22:10
00:00 22:10

Foto: Twitter Xavier Trias

Xavier Trias està “content” que Alberto Ruiz Gallardón es retiri de la política perquè “no era gens favorable a Catalunya”. Confia que amb el nou ministre de Justícia, Rafael Catalá, hi haurà bona entesa: "És una persona molt correcta". D'altra banda, l'alcalde de Barcelona entén que Artur Mas porti amb discreció la data en què signarà la convocatòria de la consulta i troba “molt lamentable” l'actitud del PSC. Finalment, confirma que, des de finals d'agost, s'han obert 128 expedients per pisos turístics il·legals.

Xavier Trias, alcalde de Barcelona, també ha dit que:

- "Ni idea [sobre quan signarà la convocatòria de la consulta el president Mas]."

- "Quan ets el president d'un país, hi ha coses que les has de fer amb molta discreció."

- "Tenim un president que és un monstre. Em genera orgull tenir un president com aquest."

- [Sobre els que acusen l'alcalde d'haver comès una il·legalitat donant suport a la consulta] "És com un còmic. Tothom vol que cometem il·legalitats amb una cosa que hem fet aquí a Catalunya. Fem només una consulta. A mi em deixa sorprès. Tots els que ens amenacen sí que estan fent una il·legalitat, que és declarar il·legal una cosa que és legal."

- "Trobo molt lamentable [l'actitud del PSC]. Em sap greu perquè és un partit molt important. Que cometi errors tan greus és una llàstima."

- "[El PSC] no pot fer tan malament les coses."

- "Sempre he admirat el PSC. Però ara s'ha embolicat i ha perdut els papers. Si Joan Reventós ho mira des de dalt deu estar indignat."

- "En vindran d'altres [de partits], però no tinc clar si tenen una idea clara del que volen fer."

- "Jo crec que sí [que CiU és un partit fort ara]. CiU té una sort: tenim un president que és un fora de sèrie. Té les idees clares, sap a on ens vol portar."

- "El president és l'actiu més gran que té ara CiU. Ens crea a tots una gran admiració. No li trobes equivocacions en una situació dificilíssima, perquè al mateix temps que estem en aquest camí, es troba amb una situació econòmica difícil. Té un mèrit molt gran."

- "El turisme és un treball molt important que s'ha fet en aquesta ciutat. Però és evident que genera els seus problemes i s'ha de gestionar, com els pisos turístics, on hem de posar ordre. També la gent ha d'entendre que el turisme és part de la nostra riquesa com a país. Sí que és veritat que determinat tipus de turisme no el volem."

- "Sí, les confirmo [les dades que publica El Punt Avui: el 40% dels pisos de la Barceloneta ja han estat revisats i, des del 25 d'agost, s'han obert 128 expedients i s'han detectat 443 anuncis en 17 webs]. Són les dades que vaig donar dilluns als veïns de la Barceloneta."

- "A finals d'octubre, haurem fet un pentinat absolut a tota la Barceloneta."

- "A la resta de Barcelona [sí que hi podrà haver pisos turístics], però haurem d'anar acotant en quin grau i quina quantitat."

- "Hem de posar fi a les irregularitats que es cometen en els pisos turístics."

- "Hi ha gent que es pensa que la picaresca és una cosa normal. I la picaresca no és una cosa normal."

- "Econòmicament podria contractar més guàrdies urbans, però per la llei pressupostària espanyola no puc. Em passo el dia discutint-me amb Madrid, perquè a mi em quadren els números."

- "Aquests tres anys, només hi ha hagut un partit que m'ha ajudat, que és el PP. Curiós, oi?"

- "No podem continuar amb un govern que només tingui 14 regidors. Jo faré l'impossible, si guanyo, per aconseguir un govern fort."

- "Sempre estaré al costat del president de la Generalitat i del Parlament en el que decideixin."

- "Estic content que [Gallardón] es retiri de la política, perquè crec que és una persona que no era gens favorable a Catalunya. No ha fet les coses bé, ha arruïnat l'Ajuntament de Madrid."

- "El nou ministre de Justícia és una persona molt correcta. Des de l'Ajuntament hi hem tingut una relació personal molt bona. Una persona que busca acords."

- "Ho decidirà la gent si Barcelona es presenta als Jocs d'Hivern del 2026. Farem una consulta, si no ens la prohibeixen."

- "No he pogut fer abans [les obres], perquè m'ho han impedit. Aconseguir la majoria m'ha costat molt."