Versió RAC1
Ara, de 3 a 4 h
Versió RAC1
amb Toni Clapés
En Directe
I després, de 4 a 6 h
Tu diràs
amb Aleix Parisé

Toni Soler: "Estic emprenyat i frustrat amb la delegació espanyola d'Amnistia Internacional"

toni-soler

00:00 12:34
00:00 12:34

El comissari del Tricentenari a Barcelona ha mostrat la seva decepció davant el veto de la delegació espanyola d'Amnistia Internacional a la celebració dels premis Ambassador of Conscience a Barcelona, coincidint amb els actes dels 300 anys de la desfeta del 1714. Toni Soler ha explicat que l'ONG no vol vincular els seus valors als de la celebració, que reivindica la lluita pels drets civils i contra l'absolutisme.

Toni Soler també ha dit que:

"Estic emprenyat."

"La gestió l'havíem feta directament Art for Amnesty."

"Era un acte d'ells però els cedíem el Palau de la Música. Teníem la data, AI Catalunya n'estava al corrent però fa cosa d'unes setmanes se'ns va fer saber que AI Espanya no volia que es fes a Barcelona coincidint amb els actes del Tricentenari."

"Ens van dir que Amnistia no fa actes amb institucions polítiques."

"No volen que els actes del Tricentenari del 1714 s'associïn als valors que els interessa expressar i a nosaltres també com, per exemple, la lluita contra l'absolutisme."

"AI a Catalunya no té culpa de res."

"No em donaré de baixa [d'AI] però a la pròxima assemblea intentaré anar-hi per protestar, d'alguna manera."

"Em consta que AI ho ha viscut amb disgust".

"Les entitats també necessiten més dret a decidir a Catalunya".

"És molt frustrant per part meva quan se'ns acusa de massa historicistes si inaugurem un bust al general Moragas i si volem internacionalitzar els actes i donar-li un caire més universal, ens trobem amb aquestes barreres."

"L'acte l'organitzaven ells, el guió i els continguts depenien d'ells. Més garanties no podien tenir. Nosaltres només volíem fer notar la coincidència de l'acte amb una celebració que també és un homenatge als drets civils com a valor de caràcter universal".