El món a RAC1
Ara, de 6 a 12 h
El món a RAC1
amb Jordi Basté
En Directe
I després, de 12 a 13 h
La competència
amb Òscar Andreu i Òscar Dalmau

Fernàndez plantarà cara a Manos Limpias si es querella contra ell

david-fernandez

00:00 32:44
00:00 32:44

David Fernàndez , diputat de la CUP, es planteja no comparèixer a declarar si Manos Limpias es querella contra ell. Ha explicat que podria al·legar objecció de consciència. També creu que Chacón quedarà retratada tota sola per la Diada, quan es posi al cantó de les forces d'ultradreta.

David Fernàndez, diputat de la CUP, també ha dit que:

- “Haver de comparèixer davant una denúncia d’un sindicat ultradretà... Potser al·lego objecció de consciència. La desobediència també passa per no fer segons quines coses.”

- “No em trobaré Carme Chacón ni em trobaré militants de Plataforma per Catalunya ni de formacions ultradretanes a la V que convoca l’ANC.”

- “Entre desobeir 12 jutges d'un jutjat i desobeir milers i milers de persones, els que votaran i els que votaran no amb la mateixa legitimitat, ho tenim claríssim. Obeirem el país i desobeirem una decisió jurídica profundament política.”

- [Pujol]: “És obligat políticament que comparegui per la rellevància i l’impacte que ha tingut una de les confessions de Jordi Pujol. En el nom del pare una part de la nissaga ha tingut dinàmiques de saqueig.”

- “El que té a veure amb el cas Pujol, no té a veure amb cap condició nacional ni amb cap bandera. Té a veure amb la cartera i amb una pràctica comuna en les oligarquies catalanes i espanyoles.”

- “És absolutament vergonyós el doble fet: que pretenguin invalidar la prova que neix de la banca privada andorrana i busquin la impunitat, i que en l’escrit de defensa tinguin la vergonya, el cinisme i la hipocresia de barrejar el procés cap a la independència amb els seus negocis particulars.”

- “És una defensa jurídica, però és immoral. És una vergonya que Jordi Pujol Ferrussola digui que se l’investiga per motius polítics. Que tingui la valentia de reconèixer que durant 23 anys no se l’ha investigat també per motius polítics.”

- “Reconeixem que hi ha dinàmiques de guerra des de les clavegueres de l’Estat, però qui ha donat arguments són fets reals que es diuen frau fiscal, evasió i elusió. Que no ho haguessin fet.”

- [Podem]: “Podem encara s’ha de desplegar. Tenim una ideologia semblant, però la CUP parla d’elits i l’oligarquia des del 1986, quan va néixer. En els marcs nacionals pensem diferent, però la suma virtuosa és més democràcia aquí i al país veí.”

- [9-N]: “El límit és l'obediència. Una sola desobediència al TC i obeirem el Parlament de Catalunya, el resultat democràtic de les eleccions del 2012, la majoria social per garantir que el 9-N hi haurà urnes. Si no ho féssim estaríem prevaricant.”

- [Guanyem]: “La CUP no és ningú per excloure sigles. Si s'ha de superar una etapa a l’Ajuntament de Barcelona caldrien cares noves i ICV ha tingut destacades personalitats al capdavant del consistori.”