Tu diràs
Ara, de 22:30 a 1:05 h
Tu diràs
amb Aleix Parisé
En Directe
I després, de 1:05 a 2 h
La competència
amb Òscar Andreu i Òscar Dalmau

Forcadell no preveu un pla B i reitera que la prioritat és votar el 9-N

carme-forcadell

00:00 20:28
00:00 20:28

La presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana creu que la divisió d'opinions que hi ha hagut al Consell de Garanties Estatutàries demostra que la llei és forta i que no vulnera ni l'Estatut ni la Constitució. Carme Forcadell diu que no cal pensar en alternatives, de moment, perquè hi haurà consulta. Tampoc s’ha volgut pronunciar respecte a la querella contra ella del sindicat Manos Limpias i diu que no li fa por anar a la presó.

Carme Forcadell, presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana, també ha dit que:

- “Nosaltres només treballem amb el pla A. El pla B són especulacions. Una candidatura unitària és molt complicada. Nosaltres només treballem amb els fets, que votarem el 9-N i que hem de ser nosaltres els que decidim i no el Tribunal Constitucional.”

- [Manos Limpias]: “S’està intentant desprestigiar de totes totes el moviment sobiranista i això és un episodi més. L’única resposta que podem donar és que el dia 11 la V sigui l’acte més massiu de la nostra història."

- [Inscripcions]: “Hi ha persones que han pagat l’autobús, però no saben que s’hi han d’inscriure. Es pensen que és com el 2012. Aquest any és més complicat que l’any passat. Volem fer un mosaic i hem de saber on hem d’estar. No volem fer un bunyol, volem fer-ho ben fet.”

- [Legalitat]: “Si un 80% vol votar i un 90% diu que n’acceptarien el resultat, això avala el fet que volem votar. Si un Consell de Garanties Estatutàries diu que és legal, per nosaltres no hi ha cap impediment.”

- [Declaració unilateral d’independència]: “No estem en aquest punt. Els partits que van guanyar les eleccions en aquest país (CiU al govern o ERC a l’oposició) van dir que farien una consulta i, en un mandat democràtic, ho han de fer. Tots van dir que el Parlament de Catalunya és sobirà.”