La competència
Ara, de 12 a 13 h
La competència
amb Òscar Andreu i Òscar Dalmau
En Directe
I després, de 13 a 14 h
Vostè primer
amb Marc Giró

"Hem de canviar el Codi Penal"

xavier-trias

00:00 14:36
00:00 14:36

Així ho creu l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, que vol evitar que els detinguts en aquests actes "estiguin al carrer l'endemà". Per aquest motiu es reunirà amb el ministre de Justícia després de Setmana Santa. Trias també ha destacat que "només en mobiliari urbà la despesa és superior als 500.000 euros" i ha assenyalat, referint-se a la CGT, que "hi ha sindicats més minoritaris que estan a favor de segons quins actes de violència.”

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, també ha dit que:

- “Són delinqüents, hi estic d’acord. Però no són grupuscles. Són més gent de la que sembla, ben organitzada, coordinada, que reben ajut de persones i que hi ha cops que hi ha gent que els fa la gara-gara i s’ha d’acabar aquesta història d’una vegada.”

- “La UGT i CCOO organitzen una manifestació amb un ordre excel·lent i crec que no hi ha res a dir.”

- “Hi ha gent, que no és ni CCOO ni la UGT, que des de fora anima un tipus de gent que fa autèntiques bestieses.”

- “Hi ha sindicats més minoritaris que estan a favor de segons quins actes de violència.” [Està parlant de la CGT, senyor alcalde?] “Vostè ho ha entès de seguida!”

- “La violència és inadmissible sempre. Mai és legítima. Ni fent piquets de vaga.”

- “Hi ha gent que està còmoda amb aquesta violència i tenim grups, que no són grupuscles, grups importants de gent organitzada que utilitza la violència d’una manera sistemàtica que van amb les motxilles, la cara tapada, van a provocar, a buscar l’enfrontament amb les forces de seguretat.”

- “Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana ahir ho van passar malament.”

- “Quan va cremar Starbucks aquesta gent tirava pedres perquè els bombers no poguessin apagar el foc. Es podria haver generat una tragèdia, una tragèdia grossa. Això no pot ser.”

- “Hem de canviar les lleis perquè això no pot ser.”

- “Després de Setmana Santa ja he quedat amb el ministre de Justícia. Nosaltres hem de canviar les lleis perquè no pot ser que aquesta gent estiguin al carrer l’endemà d’agafar-los.”

- “Això no es fa d’una manera casual. Són coses preparades, estudiades.”

- “Són més de 100. Potser 500 o 1.000. Gent que està organitzada, que de la violència en fan un exercici i això és inadmissible en una ciutat com aquesta. Hi ha gent que creu que a través de la por es poden imposar.”

- “Es van cremar 300 contenidors. Només en mobiliari urbà la despesa que haurem de fer és superior als 500.000 euros. Són diners que necessitem per a altres coses. La gent s'ha tornat boja.”

- “Això no pot ser el desordre total.”

- “Té uns costos d’imatge espectaculars, però també econòmics directes.”

- “Jo tinc unes competències limitades, però el primer que faré és anar a veure el ministre perquè canviï el Codi Penal. No pot ser que aquesta gent camini per aquí tranquil·lament.”

- "Una cosa és la gent que protesta legalment, i que té dret a protestar, i una altra cosa és aquesta gent que actua des de la violència."

- [Per què a Barcelona?] "Durant un temps a aquesta gent se’ls ha fet la gara-gara."

- "Durant molt de temps ha semblat que els Mossos d’Esquadra eren els dolents i això no és admissible. Ells són la gent que ha de posar ordre."

- [Avui la premsa no carrega contra els Mossos] "És un primer pas positiu. Hem tocat fons. No pot ser això."

- "És un escàndol el que ha passat. L’Starbucks va cremar, però podria haver cremat tot l’edifici. És una bogeria, intentaven que no es pogués apagar aquest edifici. És d’una irresponsabilitat tan gran que no té ni cap ni peus.”

- “La gent que acaba rebent és la que passava per allà.”

- “La barbaritat és la gent que crea aquests aldarulls, que són gravíssims.”

xavier-perez-retrat

00:00 01:23
00:00 01:23