Vostè primer
Ara, de 2 a 3 h
Vostè primer
amb Marc Giró
En Directe
I després, de 3 a 4 h
Versió RAC1
amb Toni Clapés

Herrera avisa Podem que "per guanyar, no només s'ha d'irrompre"

joan-herrera

00:00 31:54
00:00 31:54

El coordinador nacional d'ICV-EUiA, Joan Herrera, adverteix Podem que “si vol guanyar, no només ha d’irrompre, sinó que ha de ser unitari”. El colíder de la formació proposa un gran acord dels partits d'esquerres i avisa que “a Catalunya no hi ha un sol tema, sinó que també hi ha urgència social i democràtica”. També avança que aviat, en funció de si hi ha eleccions o no, Iniciativa farà la seva pròpia proposta per a Catalunya.

Joan Herrera, coordinador nacional d’ICV-EUiA, també ha dit que:

- "Hi pot haver acords preelectorals i acords postelectorals amb voluntat de canvi. Cal reconèixer que no hi ha un sol tema a Catalunya, sinó que n'hi ha diversos i a la vegada expressar que la democràcia la guanyem de diferents maneres."

- "Nosaltres el que proposem és fer grans consultes en aquest país."

- "En aquest país hi ha classes socials, hi ha esquerres i dretes, o hi ha els que entenem que amb tanta desigualtat no hi ha llibertat ni democràcia. Qui vol amagar les diferències és perquè té coses a amagar."

- [Aquesta proposta la fa pel que diuen les enquestes?] "Aquesta proposta ja la feia fa un any."

- "Aquesta proposta creiem que és vigent a l'estat i la fem a Catalunya, i la fem amb enquestes que ens anaven bé, amb enquestes que ens anaven regulars... Cal definir majories per governar."

- "Iniciativa ha jugat a favor de l'exercici del dret a decidir. És una organització plural com la societat."

- "Si caminem junts, som capaços de canviar l'agenda."

- "A Barcelona, estem treballant perquè hi hagi un procés de confluència amb els diferents sectors amb qui hem parlat, com Guanyem."

- "Podem em sembla que té elements interessants perquè posa a l'agenda debats, propostes, idees que alguns havíem plantejat, però, en canvi, els posa en la centralitat del debat polític. Crec que tenen reptes i han de decidir. A Catalunya, però, la política s'ha de fer i pensar des de Catalunya."

- "Si volem fer un procés de transformació real, global, profund calen moltes altres coses. No es tracta només d'irrompre. S'ha de guanyar."

- "Jo crec que si vols guanyar has de ser unitari. Només sent unitari pots canviar la realitat de manera profunda. Estem en una societat molt injusta i la dimensió unitària és fonamental i espero que la tinguin i l'expressin d'una forma més clara i nítida."

- "Cal un pla de rescat social. Des del punt de vista econòmic és possible."

- "El govern no percep la situació d'urgència social."

- "Jo no nego que hi hagi un debat sobre la independència."

- "El que no em sembla de rebut és que es digui que només hi ha un tema en aquest país. Amb l''agenda política i mediàtica i allò que emet el govern sembla que només hi hagi un tema. A Catalunya hi ha urgència social i urgència democràtica."

- "Els propers dies, farem una proposta com a Iniciativa. Si no hi ha eleccions, tenim una convicció programàtica per a finals de febrer. Si n'hi ha, ho avançarem. Serà sobre el model que nosaltres voldríem."

- "El recorregut que tindrem com a país serà més complicat que el que alguns es pensaven."

- "Crec que ara hi ha una cursa per veure qui lidera l'independentisme."

- "Jo no accepto que la gent voti només en clau independentista."