Tu diràs
Ara, de 22:30 a 1:05 h
Tu diràs
amb Aleix Parisé
En Directe
I després, de 1:05 a 2 h
La competència
amb Òscar Andreu i Òscar Dalmau

"Jo no hauria repatriat els dos religiosos"

albert-bosch

00:00 24:55
00:00 24:55

El president de la Societat Espanyola de Virologia, Albert Bosch, creu que Espanya no estava preparada per tractar els dos religiosos infectats per l’Ebola. És crític amb la repatriació perquè “tots dos estaven molt malament” i per “la manca d’instal·lacions de nivell 4”. D'altra banda, després de denunciar divendres a El món a RAC1 que el Govern espanyol havia declinat la seva oferta d'ajuda, explica que els han inclòs al comitè científic assessor.El president de la Societat Espanyola de Virologia, Albert Bosch, també ha dit que:

- "Vam estar sorpresos [que ningú es posés en contacte amb nosaltres]. Quan hi va haver el contagi, ens vam posar en contacte amb Ministeri de Sanitat, Direcció General de Salut Pública... per correu electrònic, oferint el nostre servei per assessorar. Només vam tenir resposta de la Subdirecció General de Salut Pública, que havien rebut el missatge i ho tindrien en compte. Políticament correctes. Això va ser dijous al vespre."

- "Hi va haver una sacsejada divendres, que és quan es va crear aquest comitè científic assessor. Hi han introduït dos viròlegs de prestigi i referència. Són dues persones de nivell. I vaig rebre un missatge de María Mercedes Vinuesa, directora general de Salut Pública, per dir-me que comptaven amb nosaltres en aquest comitè."

- "Sí, la població pot estar tranquil·la. No vull dir amb això que hi pot haver més casos. Però seran casos puntuals fins que arribarà un moment que no n'hi haurà. Això en el pitjor dels casos. Estic parlant d'aquí. A l'Àfrica, la història és una altra. Per tant, si hi ha nous casos, seran pocs i controlats."

- "Jo no ho hauria fet [no hauria repatriat els dos religiosos]. Estaven molt malament. El seu estat ja no estava per trasllats. A més, a l'Àfrica, el tant per cert d'èxit no està sent tan dolent. I suposava un risc per aquesta manca d'instal·lacions de nivell 4, que no n'hi ha a Espanya."

- "Sigui el que sigui, aquests vestits han fallat."