El món a RAC1
Ara, de 6 a 12 h
El món a RAC1
amb Jordi Basté
En Directe
I després, de 12 a 13 h
La competència
amb Òscar Andreu i Òscar Dalmau

Joan Gaspart va dir a Wert: "No va pel camí que els catalans mereixem"

joan-gaspart

00:00 18:53
00:00 18:53

El president de Turisme de Barcelona, Joan Gaspart, va dir al ministre d'Educació, José Ignacio Wert, que "no va en la línia que els catalans ens mereixem, i que no és la millor manera de buscar solucions", quan van trobar-se fa uns dies als Premis Planeta. L'expresident del Barça ha assegurat, en una entrevista a El món a RAC1 que si encara fos president del Barça també hauria fet un comunicat a favor de la immersió lingüística.

En una entrevista a El món a RAC1, Joan Gaspart ha dit que:

- "Vaig dir personalment al ministre Wert, quan vam coincidir als Premis Planeta, que si jo hagués estat president del Barça també hauria fet una declaració en defensa de la immersió lingüística."

- "A mi no és que em costés estudiar en català, sinó que m'era impossible. Jo no vaig poder estudiar en català i, ara que sí que es pot, no podem retrocedir 50 anys enrere."

- "Molts catalans anem sovint a Madrid amb ànims de concòrdia i, quan en tornem, tornem molt més independentistes."

- "Som el que som i no canviarem i, per tant, hem de mirar de convèncer a qui sigui, i hem de fer notar que no estem còmodes amb moltes decisions que es prenen a Madrid. Han de veure que no és una qüestió només del govern, sinó de tot un poble."

- "Hi ha una gran majoria que creiem que ha arribat l'hora d'asseure's i parlar. Hem de defensar el que ens ha costat, en el meu cas, 50 anys."

SOBRE EL BARÇA:

- “Vaig patir molt dimecres en veure Messi lesionat, però quan vaig veure que somreia em vaig tranquil·litzar."

- "El Barça va molt bé, i Messi és molt bo. Ho hauríem d'agrair sempre al president que el va fitxar."

- "No pateixo perquè el Barça està fent un molt bon joc. Mai havia gaudit tant com ara."

SOBRE MOURINHO:

- "Mourinho gaudeix sent qüestionat i fent que es parli d’ell. Si un dia se’n deixés de parlar, ho passaria malament. Li agrada ser polèmic. És un estil molt diferent del de Guardiola i, encara més, de Tito Vilanova."

SOBRE MARSANS:

- "Marsans em deu diners. No són xifres importants. Forma part dels riscos que s'assumeixen, per exemple, quan es contracten agències estrangeres, que també fan fallida. Forma part del negoci."

- "No veig els diners perduts. Esperarem a veure com va el concurs de creditors. Ens posarem a la cua i a veure què podem cobrar."

SOBRE OCUPACIÓ:

- "Les previsions d'ocupació són regulars. Molta gent ha fet pont, cosa incoherent amb la crisi que hi ha, però millor per a nosaltres."

- "L'ocupació a les zones d'esquí serà positiva, però a les ciutats la cosa és irregular. Els hotels de dues o tres estrelles tenen bona ocupació, i els de 3 o 4 estan més paralitzats."

- "Quan la temporada d'esquí comença bé, es diu que la resta de la temporada també és bona. Esperem que sigui així."

- "L'arribada de la neu no ha impedit que molta gent hagi vingut a Barcelona. El client de la muntanya i de l'esquí no competeix amb el turisme urbà."

SOBRE ELS PONTS:

- "No tothom estaria d'acord amb la supressió dels ponts. Hi ha zones on ens van molt bé, com les de muntanya i Barcelona ciutat. I, en canvi, n'hi ha d'altres on el pont els destrossa l'activitat normal de la setmana."

- "No hi ha unanimitat sobre si el pont suma o resta. Suma molt en algunes zones turístiques, i resta en d'altres."

- "Personalment el pont sempre l'he vist com a positiu perquè fa que la gent pugui distribuir millor les seves vacances."

- "La gent ja treballa prou."

SOBRE LA TAXA TURÍSTICA:

- "Aquest és el primer pont en què s'està aplicant la taxa turística a Catalunya. No agrada al món empresarial, però és necessària per continuar fent promoció i atreure més turistes."

- "La clientela no s'ha estranyat, sobretot la que està acostumada a pagar taxes turístiques a altres països. Hi ha un cert costum de pagar una taxa, però sempre hi ha qui no la vol pagar."

- "No s'hauria de dir taxa turística, sinó taxa d'estança, perquè hi ha gent que ve per feina."

- "De cara a l'estiu no estic tan segur que no hi hagi més problemes amb la taxa, però de moment només hi ha hagut algunes consultes."