Versió RAC1
Ara, de 15 a 20 h
Versió RAC1
amb Toni Clapés
En Directe
I després, de 20 a 22:30 h
No ho sé
amb Anna Vallhonesta

Fernández assenyala Manel Nadal

juli-fernandez

00:00 17:21
00:00 17:21

El primer secretari del PSC a Girona, Juli Fernández, creu que Manel Nadal "pot estar al darrere" de la dimissió en bloc de nou membres de l'executiva. Troba “sospitós” que ara no li agradi la democràcia interna després de liderar tan temps el partit. Fernández ta mbé convida els dimissionaris a “fer un pensament” i deixar el partit si se senten incòmodes, i descarta convocar un congrés extraordinari al PSC de Girona abans de les primàries.

El primer secretari del PSC a Girona, Juli Fernández, també ha dit que:

- "Lamento aquesta baixa en bloc. Entre ells, n’hi ha 4 que només han assistit una o dues vegades a les executives de la federació."

- "Si hagués de convocar un congrés extraordinari, no ho faria mai abans que es facin les primàries de Girona. Si el que volien era evitar les primàries de Girona, no ho aconseguiran."

- "Primer, primàries de Girona i treballar per una bona campanya de les eleccions europees. I després, si ho crec oportú fruit d’escoltar la gent, congrés extraordinari."

- "Fa dos anys i escaig que sóc primer secretari i estic gestionant el partit que em van deixar a mi. Alguns dels que han dimitit ara han liderat molts anys el partit, com Joaquim Nadal o Manel Nadal, que era el primer secretari quan es va produir el gran canvi al partit, segons ells, en el congrés de Sitges. És sospitós que ara no li agradi la democràcia interna."

- "Jo també he discrepat algun cop de la direcció nacional del partit, però una cosa és la discrepància i una altra és utilitzar aquest mecanisme per fer boicot a la democràcia del partit. A mi ningú m’obliga ser militant del partit."

- "Estic legitimat des que el congrés de Lloret em va escollir. Alguns dels dimissionaris em van donar suport a mi perquè ells per si sols no tenien majoria."

- "Estic encara amb molta força, molt il·lusionat, perquè crec que el PSC s’ha de refer."

- "Els demano només una certa coherència i responsabilitat."

- "Em sorprèn l’actitud sobretot de Manel Nadal, perquè durant molt temps va ser primer secretari. Haurien de dir què han fet malament per arribar on hem arribat."

- "Manel Nadal pot estar al darrere de tot aquest moviment."

- "El que em genera certa contradicció és que persones que diuen que no s’identifiquen amb el partit, que entenen que el partit va per una deriva que ells no comparteixen, doncs que puguin seguir, per exemple, com a portaveu del grup a la Diputació. Això em genera certa contradicció."

- "La política és voluntària. Si ets sents incòmode, potser has de fer un pensament."

- "Si fes el congrés extraordinari abans de les primàries estaria traint la militància."