Versió RAC1
Ara, de 15 a 20 h
Versió RAC1
amb Toni Clapés
En Directe
I després, de 20 a 22:30 h
No ho sé
amb Anna Vallhonesta
Barça Femení juga a RAC+1
En Directe
Barça Femení juga a RAC+1
Barça vs. Brann
En Directe

Junqueras: "Val la pena escoltar els dirigents polítics del nostre país"

oriol-junqueras

00:00 19:31
00:00 19:31

Oriol Junqueras assistirà aquest vespre a la conferència d’Artur Mas. El líder d'Esquerra diu que és un "bon moment" per convocar eleccions i espera del president de la Generalitat “un posicionament” sobre el calendari després d’unes eleccions plebiscitàries. Junqueras també adverteix Josep Antoni Duran i Lleida que "és important que tots fem el possible per ajudar el país”.

El president d’Esquerra, Oriol Junqueras, també ha dit que:

- "Sí, anirem a la conferència d'Artur Mas."

- "Val la pena escoltar els dirigents polítics del nostre país."

- "Suposo que el president farà un pas endavant. És un bon moment per convocar eleccions. Ens sembla que són molt necessàries. Segur que hi ha moltes coses a compartir, perquè fins ara les hem compartit."

- "Em sembla que és molt important que ens posem d'acord amb el què, en com l'exercim, en el calendari. Hem d'anar per feina per no dilatar innecessàriament els camins. Suposo que també hi haurà un posicionament sobre aquestes qüestions."

- "Estic segur que hi haurà àmbits d'acord que han de ser al més transversals possibles."

- [Respon a Duran i Lleida] "És important que tots fem el possible per ajudar el país en aquests moments, cadascú des dels nostres àmbits respectius i trajectòries."

- "Jo estic convençut que no sortirem de l'euro perquè no hi ha cap raó per sortir-ne. Les institucions europees seran les primeres interessades que Catalunya en formi part i el primer interessat serà l'Estat espanyol."

- "Si ell creu que ha de tenir una actitud crítica, farà bé de tenir-la, i si creu que l'ha de tenir menys, també. Tots aprenem de tots i està bé que tots expressem les nostres opinions. Animo a tothom a explicar allò que cregui que ha d'explicar."

- "Màxim respecte per a tothom: Convergència Democràtica, Duran i Lleida, el Sr. Mas i els dirigents d'altres forces polítiques. El que hem de fer és intentar ampliar les bases de l'independentisme."

- "Jo debatria amb tothom. Amb tothom que tingui ganes de fer-ho."

- "Si en algun moment de les properes setmanes o mesos immediats el govern espanyol adoptés una actitud a la britànica, nosaltres estarem encantats de consultar els ciutadans de Catalunya. Però també estem convençuts que això no passarà perquè quan diu que sí és per incomplir-ho."