Versió RAC1
Ara, de 15 a 20 h
Versió RAC1
amb Toni Clapés
En Directe
I després, de 20 a 22:30 h
No ho sé
amb Anna Vallhonesta

La Camarga va contractar Método3

irene-vidal

00:00 10:07
00:00 10:07

El restaurant La Camarga va contractar l'agència de detectius Método 3 el març de 2011 per espiar un treballador de qui sospitaven que robava menjar. El món a RAC1 ha tingut accés a les factures que proven el contracte. El preu és de 4.613,80 €, i com detallen aquests documents es van instal·lar "equips i càmeres" durant cinc setmanes, honoraris tècnics, informes per denúncia per aportar a judici i el visionat dels vídeos. La propietària del restaurant, Irene Vidal, ha explicat al programa que "només se'ls va contractar una vegada". Vila ha esmenat el que va dir dimarts, quan va negar que els conegués perquè "el contracte el va fer el meu germà i m'ho va recordar després". I ha afegit: "No sóc cap mentidera".

Irene Vidal, propietària del restaurant La Camarga ha trucat a El món a RAC1 per matisar què va dir en una entrevista dimarts, 12 de febrer.

- “No us vaig mentir. No en tenia ni idea. Ni que em punxessin us ho hauria pogut dir. El meu germà em va recordar després de la conversa que va ser Método 3 qui ens va ajudar en un cas puntual amb un treballador, per si era cert que s'enduia coses. Em vaig quedar gelada quan m’ho va recordar després de parlar amb vosaltres.”

- “La factura era caríssima. Va ser tot un mes. Graven 24 hores seguides durant 4 o 6 setmanes.”

- [Instal·lar càmeres] “Passa a vegades en negocis quan tens sospites. Molta gent té càmeres de seguretat. Es veuen. No eren secretes.”

- “És cert que hi ha molta gent que ens truca per venir a demanar taula. Fins i tot m'han demanat si tenim restaurant a Madrid. La gent ens ha donat suport i els sap molt de greu i ens coneix de fa molts anys.”

- “No ha augmentat la nostra clientela. Els nostres clients de sempre ens han donat suport. Anem treballant com sempre.”

- “No vull quedar com una mentidera. Ho desconeixia. El meu germà m'ho va dir.”

- “Jo era la propietària en aquella època. Ara no. En sóc la directora. Teníem un despatx i els empleats del despatx van trucar a Método 3 i devien demanar un descompte perquè jo ho vaig trobar molt car.”

- “No. Ni en broma vaig donar consentiment que gravessin a ningú. Això no era un local d'espionatge!”

- “No tinc ni idea de com deurien col·locar aquest micròfon.”

- “La reserva de la taula es va fer per telèfon. No és fàcil posar micros. El meu germà diu que és l'única vegada que va contractar Método 3. No és amic personal. El Sr. Marco és client de La Camarga, però no se'n van a prendre copes junts.”

- “Jo crec que tenim una bona relació qualitat-preu. Fa anys que tenim restaurants i som discrets i meticulosos amb les sales privades.”

- “Ho vam veure però no vam fer res. El treballador ja no hi és. Es va jubilar. Estem esgotats i volem dedicar-nos a treballar. Demano que ens deixin treballar tranquils i ara retirarem els gerros de flors.”