Tu diràs
Ara, de 22:30 a 1:05 h
Tu diràs
amb Aleix Parisé
En Directe
I després, de 1:05 a 2 h
La competència
amb Òscar Andreu i Òscar Dalmau

La CUP demanarà la compareixença dels fills de Pujol a la comissió d'investigació

david-fernandez

00:00 15:15
00:00 15:15

Foto: La Vanguardia

David Fernàndez avança que la CUP demanarà la compareixença dels fills de Jordi Pujol a la comissió d’investigació perquè "aclareixin què han fet en nom del pare". D'altra banda, sobre el procés, el diputat de la CUP diu que “la negociació ha entrat en un esquema de suma zero i guerra freda” i, ara, el que toca és “reforçar” la nova votació. Per això, avisa que la formació no participarà en cap cimera fins després del 9-N.

David Fernàndez, diputat de la CUP, també ha dit que:

- "Ara, estem centrats en el 9-N. Vam fer una proposta que no ha estat resolutiva. Sortim i abandonem les converses i ens centrem en el 9-N perquè sigui una jornada de desbordament democràtic."

- "La negociació ha entrat en una esquema de suma zero i guerra freda. És millor no estar discutint fins al 7 de novembre sobre què hem de fer. Ens hem de posar a treballar pel 9 de novembre i no menystenir, sinó dignificar, prestigiar i reforçar-lo. Cal alliberar el 9 de novembre de la tensió partidista i traslladar-ho al carrer."

- "El que hagi de passar el 9 de novembre al vespre o el 10 de novembre al matí ja ho discutirem el 10 de novembre al matí, però no avancem esdeveniments. Hem de fer que el 9-N sigui una jornada de mobilització democràtica."

- "No és ni el referèndum d'autodeterminació que volíem fa dos anys, ni és la pregunta binària que volíem, però el marc és el que és. El joc que juguem el 9 de novembre és el desafiament democràtic a un Estat espanyol que té autèntic pànic de la democràcia."

- "El debat s'aparca, anem a la pitjor suspensió de facto de la democràcia des del final de la dictadura."

- "Si hi hagués una nova cimera [convocada per Mas], penso que la CUP no hi aniria. L'última setmana, ja ha donat tot el que podia donar de si. Hauríem d'estudiar el contingut. Veníem d'una crisi de confiança amb el govern i d'un excés de tacticisme dels partits."

- "Després del 9-N, els passos a seguir haurien d'estar acordats entre les diferents sensibilitats que defensen el dret a decidir i els que defensen el doble ."

- [Sobre la comissió del cas Pujol] "Posarem l'accent en llums i taquígrafs i treure l'entrellat del que ha passat en la dimensió que té la comissió: frau fiscal i evasió en casos de corrupció política i amb el rerefons del cas Pujol. Arribar fins al final és la nostra voluntat, tot i que això no depèn de la presidència de la comissió. El calendari i les compareixences depèn de les majories."

- "A banda de demanar que torni a comparèixer Jordi Pujol i Soley, volem que compareguin els seus fills perquè aclareixin què han fet en nom del pare."

- "Em sembla un mal acudit, una propagada molt barroera [que el PP critiqui que presideixi la comissió d'investigació], quan ells van presidir la comissió de caixes i tots els seus màxims dirigents han estat implicats en casos."

- "No depèn de mi [repetir com a candidat]. És una decisió col·lectiva i presa l'octubre del 2012: una sola legislatura, no duplicitat de càrrecs i salari limitat a 1.400 euros. No preveig com a hipòtesi cap altra possibilitat. El potencial és la CUP i no les persones."

- "Les ganes, la força, la convicció que ho seguirem donant tot això va a missa. El lloc, per mi, no hauria de ser el Parlament."

- "Si vam dir que només fèiem una legislatura, això és manté, si no la CUP deixaria de ser la CUP."