No ho sé
Ara, de 20 a 22:30 h
No ho sé
amb Anna Vallhonesta
En Directe
I després, de 22:30 a 1:05 h
Tu diràs
amb Aleix Parisé

La querella contra Mas, Ortega i Rigau "és una barbaritat"

pere-navarro

00:00 26:14
00:00 26:14

L’exprimer secretari del PSC, Pere Navarro, critica la iniciativa de la fiscalia, que té el seu origen en la “gestió desastrosa” del procés per part de Mariano Rajoy. Navarro també demana “coherència” a Joaquim Nadal, Marina Geli, Antoni Castells i Montserrat Tura, de qui sospita que fa temps que estan preparant la sortida del partit.

Pere Navarro també ha dit que:

- "Alliberat de la pressió mediàtica, sí. Del dia a dia, no. Preocupat per com evoluciona el país, per com evoluciona Espanya."

- "És una barbaritat [la querella contra Mas, Ortega i Rigau] perquè la gestió que n'està fent el govern de Mariano Rajoy és desastrosa. Molta gent es va mobilitzar. Una president espanyol responsable pot fer moltes coses, però el que no ha de fer és una querella."

- "El diàleg sempre és possible. Conflictes gravíssims s'han solucionat amb diàleg. Quan tantes persones demanem un canvi, el camí per arribar-hi és el diàleg."

- "No veig que Mariano Rajoy ni Artur Mas estiguin en una situació per dialogar."

- "No vaig votar el 9-N. No vaig rebre targeta censal, no vaig veure una campanya, etc. Crec que s'ha de votar, però no s'ha de fer així."

- "Aquesta consulta no superava una llei de claredat."

- "Prefereixo votar un acord, no una ruptura. Un acord entre Catalunya i la resta d'Espanya."

- "Sospito que aquestes persones [Nadal, Geli, Tura, Castells] fa molt temps que estan preparant aquesta sortida, que pensen diferent del que pensa la resta del partit, del que ha defensat tota la seva història política."

- "S'ha de mantenir una coherència. Al senyor Nadal vaig mantenir-lo de portaveu i vaig proposar-lo com a membre de la mesa, Marina Geli era a les meves llistes, Antoni Castells era principal assessor meu del pacte fiscal... Els demano coherència. En el seu recorregut i al PSC ha faltat aquesta coherència."

- "Aquestes persones, malgrat la discrepància, en cap cas estaven fora del PSC."

- "El que alguna vegada m'ha molestat és que algú hagi volgut patrimonialitzar la marca. Perquè el PSC no és de ningú. És de tots."

- "La meva decisió de no continuar sent el primer secretari ve perquè no tinc suficients suports per tirar-ho endavant."

- "Des del primer moment penso que Iceta és la persona adequada."

- "Amb qui té experiència Mas pactant pressupostos és amb el PP. Ho ha fet dues vegades. Els veig votant junts les retallades. Aquí es barallen, allà es posen d'acord."

- "Des del nostre punt de vista, no es pot convocar els ciutadans en un moment tan complicat cada dos anys."

- "Cada vegada que Artur Mas convoca eleccions perd algunes plomes."

- "Hi ha enquestes que diuen que la majoria de la gent està disposada a canviar, i molta estaria disposada a buscar un nou acord amb Espanya. Nosaltres estem aquí. El PSC ha de liderar aquestes persones que pensen que encara hi ha una sortida possible."

- "Aquell brindis va ser una manipulació impresentable de la delegada del govern. Vaig fer una crítica molt forta contra l'actuació del PP. Comparteixo molt poques coses amb les persones d'aquell brindis. I cada dia que passa, menys coses."

- "El PSC va ser als dos actes més importants: a l'11 de Setembre i al dia de la Constitució."

- "Tenim alguna discrepància amb Pedro Sánchez, però diu que això de Catalunya s'ha d'arreglar votant."

- "Hi ha persones al PSC que tenen contactes amb tots els partits, també amb Podem. Si Podem defensa el que nosaltres defensem, ens podem posar d'acord."

- Sobre l'agressió que va patir per part d'una dona d'Ullastrell: "Estic molt interessat perquè se sàpiga la veritat. Hi ha coses que no es poden defensar amb determinades actituds."

- Sobre l'ús que s'ha fet de la figura del seu pare: "Hi ha coses que no tenen a veure amb la política, sinó amb coses personals. I amb política no s'hi val tot. No crec en mans negres, crec en actituds indignes en la política."