Vostè primer
Ara, de 2 a 3 h
Vostè primer
amb Marc Giró
En Directe
I després, de 3 a 4 h
Versió RAC1
amb Toni Clapés

La tele del futur, ara

Error 500

Error 500

Google ha presentat Google TV, el projecte que està cridat a substituir la televisió actual. L'experiència 2.0 dels candidats a les eleccions catalanes i un globus aerostàtic amb càmera completen la secció d'en Josep Maria Ganyet.

- LA NOTÍCIA DE LA SETMANA

Google ha anunciat Google TV, el nou servei que ofereix cercador, navegador web, aplicacions, comandament des del telèfon, estadístiques d'internet + TV (finals de lliga), enregistrar...

http://www.google.com/tv/

http://www.google.com/tv/features.html

La cada cop més mal anomenada "caixa tonta" resultarà que ara serà la més espavilada. I és que Google ha decidit fer la seva pròpia TV i estem molt contents perquè, des de fa anys, en Ganyet pronosticava que la TV del futur seria més semblant a la pàgina inicial de Google que no a un comandament a distància sense fi.

Ara Google entra al menjador i ho fa a les nostres televisions amb la clara intenció d'eliminar la barrera que hi ha entre TV i Internet. De fet, queda clar que cada cop consumim més continguts audiovisuals a la xarxa i cada cop més gent veu TV en iPads, telèfons, Xbox o Playstations.

Molts teniu un ordinador connectat a la TV que està descarregant sèries o pel·lícules que mireu quan voleu i que quan les veieu les comenteu a Miso o Twitter. Apple ja va presentar la versió renovada de l'Apple TV i ara és el torn de Google.

Les televisions seran més semblants a un iPad gran o un Android de saló que al que estem acostumats fins ara: hi podrem instal·lar aplicacions. Penseu que en tecnologia i mitjans el ritme dels canvis cada cop s'accelera més i que en un no res tindrem teles d'aquest tipus que controlarem amb el nostre telèfon mòbil. Tot això no és ciència-ficció perquè alguns ja ho fan.

Pel que pugui ser Sony ja n'ha tret una al mercat i Panasonic i altres fabricants ja hi estan treballant.

EL TWITTER DE LA SETMANA

És un experiment social sobre les eleccions

http://www.skolti.com/lab/exp1/

La idea de l'experiment es fer una plana on poder seguir la campanya electoral de la Generalitat de Catalunya del 2010, poder saber de qui es parla més o menys, saber què es diu. Hi podeu trobar la presència dels candidats a les diferents xarxes socials. L'experiment s'acabarà un parell de setmanes després que se celebrin les eleccions (el 28 de novembre).

La iniciativa és d'en David Alcubierre, un programador independent aficionat als videojocs, als blogs i a Twitter.

A la web hi trobareu els darrers tweets de cada candidat, gràfiques de l'activitat de cadascun i enllaços als Facebooks, Twitters i YouTubes dels candidats.

- L’APLICACIÓ DE LA SETMANA

El segonhoritzador

Heu fet mai una partida al Victor Ollé Mad Audio Revenge?

Doncs ara gràcies al Segonhoritzador ja hi podeu jugar tant com vulgueu. Una aplicació per a iPhone i per a iPad (no dubtem que en un no res sortirà per a Android i altres plataformes mòbils).

Tots a fer d'aprenents del Víctor Ollé amb una aplicació que us ofereix els talls de la Segona hora i els podeu llançar tant com vulgeu.

- EL VÍDEO DE LA SETMANA: Homemade Spacecraft on Vimeo

Us heu preguntat mai què passa quan s'escapa un globus d'heli? Fins on arriba? Quan peta?

Doncs aquest mes d'agost un pare i el seus fills, d'uns 6 i 10 anys, van penjar una càmara de vídeo d'alta definició a un globus aerostàtic i el van deixar anar a Newburh, Nova York. L'objectiu era filmar l'espai exterior.

Enviar no és cap problema. El problema és recuperar la càmera si tenim en compte que ha de resistir temperatures de 60 sota zero, vents de 160 km/h i una velociat de caiguda de 240 km/h

A la capsa penjada al globus hi havia la càmara d'alta definició i un iPhone que feia de GPS.

Durant 8 mesos van estar fent proves fins al dia D. El resultat és espectacular.

El muntatge del vídeo té sobreimposat text que ens mostra el temps i què està passant.

Al final troben el globus al damunt d'un arbre, 45 km al nord d'on l'havien llençat.

Mala sort que se'ls acaben les piles de la càmara 2 minuts abans de l'impacte!

[vimeo]http://vimeo.com/15091562[/vimeo]