No ho sé
Ara, de 20 a 22:30 h
No ho sé
amb Anna Vallhonesta
En Directe
I després, de 22:30 a 1:05 h
Tu diràs
amb Aleix Parisé
Bàsquet a RAC+1
En Directe
Bàsquet a RAC+1
Bayern vs. Barça
En Directe

La Vall d'Aran, una comunitat autònoma?

carlos-barrera

00:00 13:48
00:00 13:48

El síndic d’Aran, Carlos Barrera, defensa que la Vall d’Aran sigui una comunitat autònoma dins d’una Catalunya independent, l'endemà que el conseller Francesc Homs expliqués que aquesta comarca també tindrà el dret a decidir amb la futura llei de consultes del Parlament. “La nostra realitat és conviure amb Catalunya en una situació de negociació i reivindicació”, reivindica Barrera.

Carlos Barrera també ha dit que:

- "Entenc que si Catalunya acaba esdevenint un nou estat d'Europa, haurà de tenir una constitució, demanem que el poble aranès pugui decidir com es troba còmode i com encaixa la nostra identitat dins de Catalunya."

- "Jo crec que la gran majoria [dels aranesos] es trobaria molt còmode dins de Catalunya amb un estatus similar al que ara té Catalunya dins d'Espanya, una comunitat autònoma. Seria una situació molt lògica."

- "La nostra realitat és conviure amb Catalunya en una situació de negociació i de reivindicació del que puguem anar assolint com a sostre de govern territorial i fet diferencial. Hem de continuar aquest camí junts, però cadascú amb els seus drets."

- "El que voldria és que els líders socialistes de la Vall d'Aran s’entrevistessin amb Rubalcaba i li preguntessin: '¿Usted apoyaría el Valle de Aran si no quisieramos estar en Cataluña, o qué trato nos daría el Estado? ¿Nos anexaría directamente a Aragón, o dónde? ¿O nos mantendrían como un islote, como Gibraltar?'. Si tant el PP com el PSOE consideren que la Vall d'Aran també pot ser acollida dins del seu cor, els escoltarem. Però, fins ara, d'Espanya no he sentit res més que no al dret a decidir a Catalunya."

- "Al segle XXI, no es pot negar a ningú que pugui exercir una cosa tan elemental com és el dret a decidir."