RAC1 migdia
Ara, de 14 a 15 h
RAC1 migdia
Núria Travesa i Xavi Rocamora
En Directe
I després, de 15 a 20 h
Versió RAC1
amb Toni Clapés

L'alcalde de Rasquera denuncia "pressions polítiques" per la plantació

bernat-pellisa

00:00 04:55
00:00 04:55

Bernat Pellissa, alcalde de la Rasquera, assegura que "ha rebut pressions de tots els partits polítics" i ha justificat que s'hagi donat de baixa d'ERC fa 15 dies "per evitar batalletes polítiques". En una entrevista a El món a RAC1 diu que la detenció, aquest divendres, de l'encarregada de l'Associació Barcelonesa Cannàbica d'Autoconsum i la imputació de quatre dels treballadors, no afecta de cap manera el projecte de la plantació de marihuana. Bernat Pellisa, alcalde de la Rasquera, ha dit que:

- "No hi ha cap canvi. La detenció [de l'encarregada de l'Associació Barcelonesa Cannàbica d'Autoconsum i la imputació de quatre treballadors] no afecta en res el projecte."

- "Nosaltres tenim un contracte signat, no amb les persones, sinó amb l'entitat."

- "Intentarem fer les coses dins de la localitat. No ens fa cap por, en absolut, que Rasquera es converteixi en un punt de venda de drogues."

- "Les pressions policials i polítiques és evident que han augmentat des de l'anunci del projecte. Està tothom una mica espantat."

- "Hi ha gent que sembla que té molta pressa que la Fiscalia determini. Sempre hem demanat paciència i que se la deixi treballar amb tranquil·litat."

- "Nosaltres hem fet arribar tota la informació que la Fiscalia ens ha demanat."

- "Hem tingut pressions de tots els partits."

- "Fa 15 dies que m'he donat de baixa d'ERC precisament per evitar les batalletes dels partits polítics."

- "Ser d'un partit o d'un altre implica portar un cognom. I el cognom que ara vull portar no és el d'un partit, sinó el d'alcalde de Rasquera."

- "Volem que la gent voti lliurament pel futur del poble. La nostra tasca, ara mateix, és intentar donar tota la informació possible del que suposa el projecte. [...] Té molt recorregut i no ha nascut fa 3 o 4 setmanes."

- "Estem plantejant coses molt importants. Hi haurà participació [en el referèdum del 10 d'abril] perquè ens estem jugant moltes coses."