Versió RAC1
Ara, de 15 a 20 h
Versió RAC1
amb Toni Clapés
En Directe
I després, de 20 a 0 h
El Barça juga a RAC1
Barça - PSG

L'entusiasme d'uns bons peus

cuinetes

00:00 11:55
00:00 11:55

Per a aquells que encara dubten de les bondats dels peus de porc, escoltar en Fermí Puig pot ser una bona solució. I és que ni la molta gelatina ni els molts ossos aconsegueixen frenar la devoció que el xef sent pels peus.

La recepta d'en Fermí

En una olla amb sal, pebre, porro i pastanaga es bullen els peus de porc (partits per la meitat) durant 1 hora i 45 minuts. Transcorregut aquest temps, es treu el peu, es posa damunt d'una safata i, quan és tebi, es procedeix a retirar i treure els diferents ossets que tenen els peus. Damunt d'un paper de plata, es van muntant les diferents meitats de peus de porc i es van ajuntant amb el farcit, el qual fa la funció de ciment. El farcit pot ser de tot tipus, com ara carn picada. S'aprofita que la carn del peu de porc és gelatinosa perquè el farcit quedi pres mentre els peus es refreden. Un cop es tenen les diferents peces dels peus ja muntades i compactes es poden coure perfectament a la planxa, per exemple.

Les receptes dels oients

PEUS DE PORC AL FORN - Teresa

S'agafen els peus de porc, es netegen i es posen a l'olla a pressió. I es deixen bullir, amb una mica de sal, durant una hora i quart o hora i mitja, fins que quedin ben tous. Llavors, es deixen refredar i es treu l'os llarg (només l'os llarg, no pas tots). Es posen els peus de porc en una plata i s'hi aboca una miqueta de tomàquet ratllat per sobre, també sal. Es fa una bona picada, amb dos alls escalivats, dos alls crus i pinyons. I s'omple el morter amb el suc dels peus que procedeix del brou. La picada es remena i es tira per sobre dels peus. Llavors, els peus es posen a la part inferior del forn una estoneta i, quan comencen a coure's, s'adornen amb pa ratllat. Més tard, s'encén el forn de dalt per tal que la part superior dels peus quedi cruixent. Una recepta excepcional!

PEUS DE PORC A LA CASSOLA - Maria

Preferiblement, els peus de porc han de ser grossos. En una cassola amb poc oli, es fregeixen els peus. I es van tombant, fins que quedin ben rossos i durs. Llavors es retiren i, amb l'oli que ha quedat, es fa un bon sofregit de ceba i tomàquet. Abans de tirar el conyac al sofregit, els peus es retornen a la cassola, que cobrim d'aigua, per tal que els peus es coguin a poc a poc. Quan comencen a estovar-se, preparem paral·lelament una picada d'ametlla amb un parell de grans crus d'all.  Quan els peus estan pràcticament cuits, és el moment d'abocar-hi la picada. I ja tenim els nostres peus de porc! Un detall que cal tenir en compte: tot el suc que queda a la cassola no s'ha de llençar mai!